En underbar fredag.

Har tagit mig i kragen och letat upp kameraöverladdaren, för att kunna lägga ut bilder från tjejernas lilla sammankomst i fredags! Titta & njut!




Addicted;

Kelly Clarkson är en utav de främsta artisterna jag vet. Hennes låtar är riktigt sjukt bra och hennes röst är perfekt.
Har fastnat speciellt för hennes nya singel; My life would suck without you.
Musikvideon är superbra också, två flugor i en smäll. En bekväm låt måste jag säga.
Man kan säga att det blir som hennes låt Addicted, lite smått beroende av musiken.

Något annat man kan tänka sig vara addicted till är skor, i alla fall jag. Skor, skor, skor, skor! Jag har mer än femtio par skor i min ägo. Allt från sandaletter, till högklackat, till stövlar i alla olika sorters färger och former.
Jag har ett par underbara turkosa stövlar i mocka, varmfodrade med fransar på. Inga vanliga, jag fick dem utav min mormor. Riktigt vintage!
Väskor är också min grej, jag har nog över trettio handväskor. Även dessa i olika storlekar och färger. Det blir lite påsamling under åren.

Detta är någonting mina vänner (pojkar), inte förstår. Min kärlek till skor och min kärlek till handväskor är utomordentlig. Den når högre än himlen. Ett stort problem är mina shoppingvanor med mina vänner (pojkar), då de får stå ut med timmar av skoprovning och annat smått och gott. Vi hinner aldrig med de affärer som de ska in på. Stackarna!

En annan del av livet som jag är beroende utav är resor. Oavsett vart det går, om det är inom Sverige, innanför eller utanför Europa, så skulle jag aldrig klara ett år utan att resa. Jag är en rastlös person som inte klarar av samma ställe för länge. Jag behöver nya städer, nya människor och nya upplevelser för att vara glad på riktigt, och det är just det som alla resor ger mig. Efter min arbetstrip till Spanien i januari (ska jobba som bartender i ett halvår), så ska jag ha sparat pengar till att åka. Först och främst vill jag till Paris. Efter det går benen mot USA, Australien och Nya Zeeland. Jag vill även se Kina, Italien och Afrika. Allt detta ska finnas med i mitt register innan jag stadgar mig och hittar mitt ställe jag vill leva på. Skulle jag träffa mitt livs kärlek under resan får jag nog be honom att hänga på!

I vilket fall som helst. Alla har vi våra beroenden, både bra och dåliga. Jag har skor, handväskor, musik och mina utlandsresor. Utan dessa egentliga värdelösa ting hade jag inte gått igenom livet lycklig.
Vad är ert beroende? Vad gör er lyckliga?

Veckans handlingsplan;

Jobb/Arbete - Jag har ingenting speciellt planerat inför den kommande veckan. Ska sätta mig ner med hästfysioterapeut-plugget och försöka trycka i ännu fler latinska muskler i huvudet. Måste även sätta igång med en behandlingshäst för att utveckla kunnigheten. Får plugga extra mycket den här veckan eftersom att vi åker till Fuerteventura på måndag!

Kärlek/Relationer - Singel som jag är behöver jag inte tänka på någon annan än mig själv just nu. Har inga som helst aningar om hur det kommer bli eller vad som kommer ske, så jag tänker i nuet. Därför finns det ingen handlingsplan i detta ämnet!

Hälsa -
Det har varit mycket under de senaste två veckorna så gymmet har legat på hyllan, tyvärr. Idag ska det kommas igång i vilket fall som helst, och det blir hårdträning varje dag hela veckan nu, utom fredag-söndag, då jag befinner mig i Falun och Gävle.

Övrigt -
Torsdag blir det packning inför Fuerteventura som gäller. På fredag tar min far och jag tåget till Falun, där vi skiljer oss åt. Jag ska ta bussen till Gävle och möta upp Jonas för att hänga runt i Gävle under natten. På lördag ska det stås i kö i några timmar för att ta mig i en audition i Idol!


Lite shopping innan utomlandsresan.

Jag var hos ryggknackaren idag. Hade tid där vid tjugo i tolv, så tog bussen från Sofie vid elva och mötte upp mamma. Jag hade aldrig någonsin vågat gå dit själv, jag tycker det är så otroligt obehagligt så jag skulle inte fixa det.

Jag hade i alla fall problem med min hållning, min nacke, min ländrygg och några kotor i ryggraden. Han knäckte och han knäckte, och påstod att det skulle bli bättre. Jag vet inte om jag känner någon skillnad, faktiskt.
Jag får inte sitta med benen i kors, sa han. Vilket är något jag alltid gör, jag kan inte sitta bekvämt annars.
Jag får inte sova på mage heller, och det blir ju lätt att bestämma. Vi får se hur det går!
Annars var det väl inga speciella problem, sitt rakt, gå rakt och träna upp bukmuskulaturen. Jag håller på, Mr Ryggknackare.

Efter ryggknackaren, gick jag och mamma på stan och kikade. Var inne på Deichmann inne på Baronen i Kalmar och hittade ett par sjukt snygga gladiatorsandaler. Det är synd att man är fattig, det får bli inköpt till sommaren istället för utomlandsresan nästa vecka.
Provade massor med klänningar inne på Gina Tricot också, och fastnade för två supersöta ! Jag sa i alla fall till mig själv att jag bara hade råd med en. Tog min chans och skickade bilder till min Jonas, så han fick hjälpa mig att bestämma. Ett rätt klart svar på den marinblå ballongklänningen kom, så det fick bli denna. En perfekt klänning för utekvällarna på Kanarieöarna. Kommer en bild längre ner! Passar på att ladda upp den svarta fodralklänningen med nitar som jag köpte för någon vecka sedan. Den är så OTROLIGT snygg så det finns inte.
Tack Jonas!

Nu är det jobb som gäller i vilket fall som helst. Har lite prylar som ska skickas, boxar som ska mockas och en häst som ska ridas. Klockan åtta blir det ett bodypump-pass på gymmet dessutom. Ska bli skönt att röra på sig litegrann! '



Planer inför sommaren;

Poolbaren i Borgholm öppnas igen. Familjen Matson ska ännu en sommar driva den lilla baren och restaurangen på Kapelludden, så planeringen måste ta sin start.

Mitt jobb; Heltid, 100 %. Kommer slängas mellan karaoken, baren och köket olika dagar. Främst karaoken och baren, då det är mina specialgrejer.  Jag har även ansvaret som barnklubbsledare, vilket är mitt största ansvar inom planeringen. Jag  ska hitta på ett namn, ett sätt att tjäna in pengar, ett tryck (så att vi kan sälja kepsar och tröjor till barnen som är med i klubben), minidisko, lekar och massor med annat skoj.

Ja, lika bra att sätta sig ner och fixa med det på en gång. Ingen mening att vänta!

Skam den som ger sig;

Anders Bagge förgyller vår vardag, det är som att var småbarnsförälder på nytt. Välling och störd nattsömn....men vi slipper ju byta blöja i alla fall eller räknas det att man måste tvätta alla mattorna hela tiden?

Efter det att Anders repat sig från sin dunderinfektion så blev han ju så pigg att han for runt i huset som värsta vilda hundvalpen. Det han inte räknade med och visste var att hans små klövar och smala ben inte är gjorda för inomhus aktiviteter på trägolv med trösklar som hindrar ens framfart. Vi misstänker att han gick omkull i nån kurva vid ett obevakat ögonblick för nu är han halt och hoppar på tre ben och har så gjort i en drygt en vecka nu. Ibland har han använt det lilla spinkiga spagettibenet och ibland inte. Men på de senaste dagarna med betoning på mest inte.


Detta lilla pyre ger ju en magsår!


Det blev en runda idag igen in till vår privatklinik ATG Kalmar och Anders husläkare L-G.
Där beslutas om röntgen och efter en stunds väntan på röntgenpersonalen så var det dax. Jag som då bara är nästan 18 fick snällt vänta utanför medan de, Anders och mamma visades in i det stoooora röntgenrummet.

Efter en stunds diskuterande så tyckte vi att det var onödigt att plegga, trodde nog att vi skulle reda ut det till slut. Mycket sprattlande blev det och de tre flickorna fick övertyga det lilla fåret om att han skulle ligga stilla så länge att vi kunde ta två plåtar.


Men shitsour var han när det var över det kan jag lova. Konstigt, man känner sig som en bov fast man hjälper!

Anders Bagge himself, måste vara det absolut första fåret i svensk historia som har blivit röntgad och fått en hältutredning på klinik med efterföljande behandlig. Kanske är nåt för TV det här...? Han kan söka till följande tv-program;

- 1 Diagnos Okänd - då har dom lite att bita i

- 2 Spårlöst - Anders söker sin mamma o pappa


Inget brutet, vilket var skönt så nu har han fått både penicillin och smärtstillande med antiinflammatorisk effekt så om han inte blir bra nu då vill vi ha förslag på vad vi ska hitta på för det svarta lilla bäääet som ger oss huvudvärk och ont i hjärtat.


Jag tror att vi startar en insamling och söker sponsorer för det här kan bli en dyr historia.

Som Carina sa; Inte kan han bli lammgryta eller nåt att tova koftor av nu. Han har ju blivit en kulturpersonlighet så liten han är!


Håller med men jag vet också att en dag står det en stor, tovig jättebagge vid min säng och bräker om att han vill gå ut & kissa. Vi kan ju inte ens berätta för honom att han är ett får då kanske han blir ledsen.....


Godmorgon;

Ska alldeles strax ut till stallet och mocka bajs,
men jag är bara tvungen att lägga ut en jättemysig bild på mig och min lilla bebis som jag tog igår innan jag somnade.



Hemma från Alvesta;

Godkväll.
Klockan är 22.02, perfekt tid för ett sista blogginlägg (vet inte hur det går ihop sig, det lät bra bara).
Jag kom hem från Alvesta för en stund sedan. Tog bilen bort till mina kära morföräldrar för att äta kycklingsoppa, kakor, dricka läsk och sedan en kvällsmat gjord av rostade mackor, ost och apelsinmarmelad.
Det är inte ofta jag äter så mycket som jag gör när jag är hemma hos mormor och morfar. De sitter där med en massa godbitar och läckra rätter, och säger att man ska äta lite till. Klart man inte kan säga nej till hundvalpsögon och flera timmars göra i köket. De lägger ner hela sin själ på maten när vi ska komma.

Mange kom förbi oss en runda också, även han blev itvingad lite kakor och läsk. Vi tog en promenad efter fikat, pratade om gamla minnen och massa strunt. Mycket skratt, mycket glatt. Mange tycker vi om! Vi har varit med om mycket han och jag.

Nu ska jag ta mig en macka (!!!!!) och sedan krypa till kojs. Det blir tidig morgon och gymmet för mig imorgon!

090324

Godmorgon puss-sugna!
Sitter och äter chocopops samt dricker apelsinjuice. En perfekt frukost som zippar energi till hjärnan i form utav socker! Hujedamej.
Men man behöver den där sortens energi när man förbrukar kalorier nere i stallet. Annars orkar man inte med dagen.

Så, dagen ser ut som såhär;
När jag ätit upp min frukost ska jag plocka undan i mitt rum (Mamman min är inte nöjd med min städning). Sedan ska vi ner och släppa ut hästarna, för att snabbmocka och fixa i ordning i stallet, skynda oss upp och duscha för att ännu mer sedan ta bilen och åka till Alvesta. Vi ska äta soppa hemma hos mina kära morföräldrar.
Det kan bli mysigt!

Hoppas på en trip till Borgholm ikväll också, vi får se hur det blir med det!

Nu börjar man längta;

Sitter och drömmer mig tillbaka till Fuerteventura nu.
Det är bara två veckor kvar innan vi sitter på planet till ön igen, men det känns som om att det tar evigheter.
Jag har varit hemma i en och en halv månad nu. Bara den korta tiden mellan resorna känns otroligt långt. Det är sjukt hur mycket man kan längta efter en plats.

Eftersom att vi bodde på ön under min tid i åttonde klass har jag aldrig riktigt kunnat släppa livet där nere. Det är ett paradis, en plats man liksom inte kan låta vara. Trots öns utseende, all öken och all sten som finns. Trots att där inte är någon riktig växtlighet eller direkt mycket människor, så är det en drömvärld för mig.
Havet, alla vackra långa stränder, vädret och staden. Det är mitt hem, mitt andra hem.

Om vi dessutom räknar in de saker vi gör där. Surfingen, sjölejonen, utelivet, maten och alla glada människor. Allting är perfekt!
Och jag saknar allting lika mycket varje gång vi åker därifrån.

Det är aldrig svårt att lämna Sverige. Jag kommer alltid tillbaka hit, och jag stannar alltid här i flera månader ändå.
Men att ha ett hem, som man åker till bara fyra gånger om året, under 2-3 veckor. Det tar hårt!
Jag gråter som ett litet barn varenda gång planet lyfter från ön och det bär iväg hemåt igen, hjärtat bara värker.

I vilket fall som helst,  jag flyttar dit i januari för att jobba som bartender. Det är något jag ser fram emot, och då kan jag vara hemma på den plats jag vill vara på. Det känns underbart.



mitt eget place @

Ja, visst drömmer jag mig bort från det lilla huset vi bor i nu, till en egen lägenhet och ett eget ställe att befinna sig på.
Det där med att bo själv är en slags frihet för mig. Det är inte så att jag vill komma iväg hemifrån, att jag inte trivs hemma. Så är det inte alls!
Saken är att jag tycker det är skönt att vara ensam, att kunna vara där jag vill vara men sedan kunna åka hem till mitt eget och bara coola ner. Om jag vill vara ensam kan jag vara ensam utan något folk som springer runt.

Det är det här med mysiga hemmakvällar, film och mitt eget göra. Det är så jag vill ha det.
Dessutom älskar jag att inreda och pyssla med sådana saker, och får jag mitt eget ställe kan jag pyssla med det om och om igen.

Jobb ska sökas och mycket grejer ska fixas innan jag kan få mitt eget. Men vid arton, max, då ska jag vara iväg härifrån. Vart jag än hamnar så ska jag vara ensam! Det är mitt mål.


090323

Så, hur ser min dag ut?
Jag ska mocka, fixa och pyssla i stallet. Ska dessutom packa ner hästprylar till tre elever som beställt från butiken. Ska även packa en låda med varor som ska iväg till en annan butik som ska startas. Kan bli lite att trixa med idag!

Jag måste dessutom in till Kalmar med löshåret som blev felbeställt och beställa nytt.
Tar nog en runda på min brors pålle också, då min kära Pride har tappat båda skorna fram och inte kan ridas.

Det blir mycket stall idag, som vanligt!


Nu ska jag byta om. Dagen måste sättas igång!

PUSS


Idol 2009

Jag ska iväg till Falun den 4-5 april, & igår fick jag reda på att Idoluttagningarna är i Gävle just den helgen. Perfekt, tänker man då! Jag och pappa har diskuterat, och planen är att vi åker upp redan den tredje. Papssen stannar kvar i Falun medan jag tar bussen till Gävle och möter upp Jonas där!

Jag försöker få Jonas att ta bilen, så att vi kan sova i bilen under natten istället för under bar himmel. Det känns mer bekvämt, trots att det egentligen inte är så skönt att sova i en bil. 

Jag var på Idoluttagningarna i Göteborg förra året, det är liksom en kul grej att göra hur det än går. Den första juryn man kom till sa att jag skulle komma tillbaka nästa år, så varför inte?
Har de sagt att jag ska göra det är det klart att jag ska ta chansen. Det spelar ingen roll hur det går, en upplevelse extra i livet liksom!

Att Jonas ska med gör saken jättebra dessutom! Underbart.


dålig uppdatering

...tack vare lillebror.
I fredags när han åkte till skolan tog han min datorladdare, för att han inte hittade sin egen. Sen helt plötsligt skulle han inte hem igen. Smart grabb! Jag älskar honom ändå. Hittade hans laddare i hans datorväska, han är lite trög.

I vilket fall som helst. Min helg har bestått utav muskler, massage, latin och massor med information. Jag har lärt mig mer den här helgen än jag gjorde under ett halvår på Valstad. Visst låter det rimligt?
Det har varit timmar med nya grejer som ska in i huvudet och nu är min hjärna helt slut. Kurshelgen är över och nu har jag några månader med distansplugg framför mig innan klassen samlas igen.

Dagen slutade med att jag fick en otrolig nackspärr, så jag drog mig hemåt. Det är svårt det här med att plugga när man inte kan röra sig ordentligt. Hujedamej.

Kul har det varit ändå, jag har lärt mig massor och ännu mer ska in! Underbart.
Nu ska jag dricka te, kika på MTV och prata med lite vänner på facebook!

Dagens;

Dagens humör: Otroligt trött efter dagens storminfo, annars på allmänt bra humör.
Dagens planer: Ikväll? Ta det lugnt. Ut en runda med Simon, sen hem och sussa!
Dagens kändis:


Mary-Kate Olsen, älskar blandningen mellan pojkvänsskjorta och tights! Väskan blir pricken över i:et!


Dagens serie: The city
Dagens låt: Lady Gaga - Boys boys boys
Dagens önskan: Jobb! Jatack.
Dagens smink och hår: Puder, mascara, läppglans och håret uppsatt i en hög hästsvans.
Dagens väder: 10

Första dagen..

..är alltid värst?
Jag har haft en riktigt trevlig dag idag i alla fall. Mycket anatomi, mycket latin och mycket krångliga ord - men det fixar sig!
Huvudsaken är att man tycker att det är intressant och roligt, eller hur?

Dock var jag förvånad över hur mycket som kom tillbaka till huvudet som jag kunnat förut. Mamma och pappa har hållt på med det här sen 1994, så man har hängt med några år. Flera grejer sitter i ryggmärgen, men man tar liksom aldrig fram det. Första praktiklektionen var en enkel match. Massagen kan jag klockrent, så inga problem på den fronten. Roligt var det!

Nu ska jag vänta på käk, sedan hade jag tänkt ta en runda runt i Kalmar tillsammans med Simon. Det är aldrig fel att umgås lite med vänner när man suttit och använt hjärnan ordentligt hela dagen


Godmorgon folks!

Är alla i skolan nu?
Jag börjar skolan idag! Eller ja, inte skolan direkt kanske. Jag ska gå en utbildning och utbilda mig till hästfysioterapeut, för att sedan kunna hjälpa till och arbeta i familjeföretaget. Utbildningen är tio månader lång, med fyra samlingar. Den första samlingen sker alltså idag. Vi har teoretisk och praktisk undervisning från idag till söndag eftermiddag. Ska bli spännande att se hur det går. Jag har lovat min mor att lägga ner min själ i det här, så att jag blir godkänd till slutprovet.
Det kanske kan bli mycket med både pluggande och arbete nu under en tid framöver, men det är någonting jag får stå ut med.

Gårdagen blev inte så sen ändå, kom hem tio över elva för att ta en snabbdusch och sedan krypa till kojs. Sofie hamnade tillsammans med sin pojkvän efter ett tag, så jag åkte runt i bil tillsammans med Simon istället. Vi var förbi på grillplatsen vid Ingelstorp där bönderna hade en liten sammankomst, kallad fest!

Nej, nu måste jag rusa. Annars kommer jag för sent till min första lektion, och det vore väl inte så jättesmart?

Ingelstorp nästa!

Pili ska träffa en kompis på Kalmars bondskola ikväll. Simon kommer alldeles strax och plockar upp mig här ute i skogen för att sedan köra vidare till en annan skog! Härligt.

Har städat mitt rum nu, vilket behövdes ganska rejält. Damsugat upp massa jord (!!!!) som jag rivit ner i sömnen, då mamma har ställt en blomma i mitt fönster som står precis intill sängen. Inte smart!

I vilket fall som helst,
nu drar jag mig mot bondevärlden!
PUSS


Det här med chocopops!

Ja, jag är så otroligt beroende av chocopops just nu. Jag förstår inte varför mamma köpte det där jädrans paketet för några veckor sedan.
Min frukost består alltid av chocopops i mjölk, och en kopp kaffe. Det är allt! Chocopops är så sjukt gott så det går inte förklara. Igår åt jag till och med de som godis?!

Varför tillverkar folk så goda saker för? Det är deras fel att man inte kan sluta äta och att man blir tjock - nödvändigt?

Nej, nu ska jag springa och äta upp de sista chocopopsen som ligger i godisskålen vid tvn!

A life to change

Det är bara två och en halv vecka kvar, sen åker vi tillbaka till Fuerteventura.
Vi hoppas fortfarande starkt på jobbet på Baku Animal Experience. Chefen på djurparken har inte svarat ännu och enligt en nära vän till mig är han alltid sådan. Han säger att han tar det imorgon, och imorgon är ungefär en månad framåt! Ska gå dit och prata med honom på tisdagen då vi kommit fram. Lika bra att ta saken i egna händer, inte sant?
Det vore inte fel alls att åka dit och jobba under sommaren.

I vilket fall som helst, jag fortsätter söka tillfälliga jobb. Dagen kommer gå åt att mocka oxh fixa i stallet, för att sedan gå upp och plugga anatomi samt skicka ut CVn till olika ställen i Kalmar. Tacka vet jag platsbanken.se! Den var behövlig i dessa tider.

Så, nu ska jag slita mig från datorn och köra tillbaka ner till stallet. Det vardagliga bajsmockandet väntar (:


Nu startar målmedvetenheten

Innan september ska jag ha tjänat in en viss summa pengar, som behövs för att jag ska klara mig på den utbildningen jag tänkt gå uppe i Stockholm under nio månader.

Alltså är det dags för mig att tända eld på arslet och ta tag i mitt liv ännu mer än jag redan gjort. CVn ska skickas ut och jobb måste hittas under en kort period, innan sommarjobbet börjar, där jag kommer få slita häcken av mig.
Har sökt ett jobb som telefonförsäljare (Jonas, nu kan du ge igen..) där det finns stor chans att jag kan få tillfälligt jobb under en viss period.
Det blir att spara alla inkomster och göra det bästa utav situationen.

Något annat som krävs just nu är även att hitta ett relativt billigt boende under de nio månader jag ska befinna mig där uppe, vilket definitivt är svårt det också. Jag kanske skulle fråga Blondinbella, hon har ju koll på allt?
Jag hoppas på Heinwall, en vän, där jag kanske kan vara inneboende några månader i alla fall. Håll tummarna!
Önska mig lycka till!

För det är Sannas dag idag!

Först och främst vill jag säga grattis till min bästaste sötaste vän Sanna som fyller sjutton år idag!
Hon har dessutom hjälpt mig att pilla med min bloggdesign, så ett stort tack till tösen för detta också!


Dags för storstan!

Inom något år ska jag befinna mig i Sveriges huvudstad och jobba. Jag behöver komma ifrån lantvärlden ett tag och se hur det är att bo i storstaden. Jag älskar mängden av människor, mängden av uteställen, möjligheter osv.

Eftersom att jag har mina drömmar inom modevärlden (som jag ofta inte delar med mig utav), så vet jag att sånt kan man lyckas med där. Det är en bra start att börja någonstans i Sverige för att komma vidare till något annat ställe man vill till där man kan utveckla sina kunskaper man redan har fått.

Jag har alltid haft en dröm om att åka till New York eller Paris. Båda ställena är modevärldens Mekka och där kan man om något lära sig allt man behöver för att hamna inom mode och styling.

Jag ska skaffa mig en symaskin tänkte jag. Gå på en sykurs och lära mig sy om kläder. Jag har så sjukt mycket idéer och allting måste bara UT NU!
Eller så tar jag mig bara till Alvesta, lånar min farmors symaskin och tar några lektioner utav henne. Det är gratis!

Det är det där med stil

Man kan inte göra mer än att älska MK Olsens klädstil. Bara se på henne?
Oavsett vart hon är, oavsett vad hon har på sig, så sitter det som en smeck på henne!

Jag älskar den här outfiten speciellt. Stövlarna och Chanelväskan är verkligen att dö för!


Back in business!

Jag har inte bloggat på ett tag nu! Dumma mig!

Var alltså iväg tillsammans med Wahlströms i helgen. Det blev att ta tåget till Växjö tidigt på lördag morgon. Träffade Jennifer och Jenny för en fika på Waynes coffee innan själva arbetet satte igång.
Träffade bandet på ett hotell vid Oxtorget i Växjö. Dagen gick åt att fixa med musikpryttlar, för att sedan få tre timmars ledigt.
Eftersom att jag skulle bo hos min bror under natten och morgondagen promenerade jag bort till söder och umgicks med honom. Vi lagade mat tillsammans, pratade massor med skit och kikade på Herbie fulltankad.
Klockan kvart i sju tog jag bussen bort t folkets park och arbetet satte igång igen. Blev även sång, dans och försäljning av skivor under kvällen. Hade riktigt roligt.

Tjugo i fyra var jag tillbaka i lägenheten. Bror min låg och sov så jag kröp ner i soffan där han hade bäddat åt mig (sötnos!) och somnade tvärt.

Söndagen vaknade jag inte förrän klockan halv ett, steg upp, tog en dusch och åt frukost. Hampus kompis Anton kom förbi, så det blev lite tv-spel och kaffe i en timme.
Vi städade lite när Anton dragit sig hemåt igen, sedan bestämde vi oss för att gå ner och äta pizza.

Det blev inte bara jobb under helgen alltså. Har fått umgås med min bror för första gången på länge, så det kändes riktigt bra. Vi har kommit bra nära varandra nu när man blivit äldre. Det känns bra!

Nu blir det att plugga anatomi och ta in hästapållarna tillsammans med Emelie. Bloggen kommer uppdateras oftare nu, det kan jag lova!


Nu hoppas vi på att mamma säger ja

Har pratat med ett dansband (ni får inte veta vilket än), som vill ha med mig till Kristianstad, Växjö och Karlskrona under helgen. Extrajobba lite och antagligen sjunga några trudelutter under kvällarna! Tågbiljetten till Kristianstad betalar bandet, samt tågbiljetten hem. Under helgen blir det att sova i buss, samt på hotell mellan lördag och söndag.

Det ända som fattas nu är att mor min och far min ska säga ja!
Det kan ni väl ändå hålla tummarna för?


min bebis!


Pili har blivit mamma!

Igårkväll lammade ett utav fåren här på Björnö slott, & hon fick fem lammungar! Helt otroligt, jag har alltid vetat att får ska få mer än en lammunge. Men fem stycken?
Den sista var alldeles för svag, så tackan brydde sig inte om honom utan lade ner tiden på sina andra ungar istället.

Detta ledde till att Pili fick bli mamma. Jag tog med mig den lilla krabaten hem och har nu börjat flaskmata den med lammnäring. Efter en timme i värmen, och efter att fått lite mat i sig blev han till slut pigg och idag springer han runt i huset - frisk & kry.
Han har legat i en utav hundkorgarna bredvid mig i sängen hela natten. För att han skulle kunna sova var jag tvungen att hålla ena handen mot hans kropp hela tiden, han behövde känna närheten. Eftersom att han är nyfödd och behöver mjölk ofta så har jag fått halvsova med mening under alla timmarna inatt. Då han har skrikit har jag fått vakna upp, ge honom mjölk för att sedan söva honom och halvsomna om igen.

Nu fattas bara ett namn. Goliat har varit ett förslag, men det passar honom inte riktigt. Några förslag?  (:

Mockalett

Det är som en toalett, fast för hästar. Inte så att de sätter sig på en stol och bajsar, som vi gör. Det fungerar mer som en slags spolningsgrej (ni vet, när vi spolar för att bajset ska bort och vattnet stanna kvar).
Mockalett är precis som det låter, ett sätt att mocka lätt.
För oss hästmänniskor är detta den bästa prylen som någonsin blivit uppfunnen, det måste jag medge.
Istället för att själv behöva separera spånet från bajset, slänga bajset i en skottkärra och gå igenom varenda del utav boxen, slänger du in (både spån och bajs) allt i en tunna som silar ut spånet medan bajset åker vidare ner i en stor spann. Det tar max tre minuter att mocka varje box istället för tio (sådant är fallet med våra boxar, som egentligen är lättmockade om man jämför med hundra andras).

En helt underbar pryl som jag har blivit tokigt förälskad i. Den gör mitt arbete hundra gånger enklare och det känns super! Jag ska aldrig släppa den ur sikte.

En slödag!

Inte mycket gjort idag. Det var riktigt skitväder, så stängslet fick vänta. Det blev mockning, pyssel och greja i stallet istället.
Emelie kom hem från Thailand igår också, Caisy's matte, så hon var och hälsade på pållen sin idag! Hon var sjukt brun och man blev riktigt avundsjuk. Dock ska jag inte klaga, jag åker tillbaka till Fuerteventura den 6 april!

I vilket fall som helst. Blev lite te-drickande och småprat med Emelie, och klockan fem åkte vi till gymmet för ett Easy-linepass. Körde totalslut på mig själv idag eftersom att det inte blir någon träning varken imorgon eller på söndag. Det kommer en fin träningsverk snart, det kan jag lova!

Kvällen har spenderats tillsammans med mamman min. Det var längesen vi var ensamma hemma tillsammans, så vi passade på att laga ihop en riktigt god tacosbuffé. Kikade på Let's dance och skrattade i massor. Hon färgade mitt hår också.

Det blev en snabb skrivning om dagen. Har tyvärr inte tid med fler inlägg. Kommer uppdatera imorgon hemifrån min mormor och morfar, men fler uppdateringar blir det inte över helgen. Henric och jag ska mysa med film och gos!





Jag & vovven min, hon höll mig sällskap vid hårfärgningsväntandet.

Lång dag med mycket gjort

Jag har hunnit med riktigt mycket idag, trots onödigt många raster. Allt blev gjort, vilket jag tycker är riktigt skönt!

Jag har dessutom varit riktigt duktig (igen) och varit ute och sprungit med min hund i skogen! Dock var det nog bara jag som sprang. Vi har en liten lat Jack Russeltik som har lite smådumma saker för sig och stannar gärna medan vi andra rusar iväg. Hujedamej!

Nu har jag slagit mig ner vid köksbordet, kokat mig lite Kvällsro och tagit fram mitt kreativa och koncentrerade jag! Det är dags för mig att sätta igång med predarandkursen inför hästfysioterapeut-utbildningen om två veckor. Börjar jag inte förbereda nu så kommer jag inte förstå någonting.


Lite planering framåt

Jag har fixat med postarbete idag, inte världens roligaste sysselsättning men det fördriver i alla fall tiden. Efter postarbetet fick min mor ett städryck och bestämde sig för att vi skulle rensa garderoberna. Sagt och gjort. Äntligen ser det fräscht ut i min lilla "walk-in-closet".
Alldeles strax ska jag ner och ta in alla hästarna, ge dem lunch och sedan blir det upp och fixa i huset lite till. Vi väntade med stängsel till imorgon och gör klart allting under eftermiddagen istället.
Nedan kommer lite planering inför helgen. Jag får ledigt på lördag/söndag. Mycket skönt!

Morgondagen blir såhär;
06.30 - Fodra hästarna
07.00 - Frukost
08.00 - Utsläpp
08.30 - Mockning av boxar i både gröna & svarta stallet
11.30 - Lunch
13.00 - Stängsla hage
16.00 - Insläpp
17.00 - Easyline-pass på gymmet
20.00 - Let's dance
22.00 - Kvällsfodring

Lördagen kommer se ut såhär;
06.30 - Fodra hästarna
07.00 - Frukost
08.00 - Utsläpp
08.30 - Mockning av gröna stallet
09.45 - Bil till Alvesta
11.30 - Lunch hos mormor och morfar
13.32 - Tåg till Vetlanda, till Henric
Resten av dagen oplanerad. Det blir ett äventyr i småbyn!

Pili Pepp

Javisst, det är jag det. Från och med nu är det inte Pili, det är Pili Pepp.
Jag köpte årskort på gymmet igår! Det är dags för mig att ta tag i det jag alltid klagar på och göra någonting åt det. Igår blev det ett intensivt konditionspass och idag var jag och min mor uppe tidigt på morgonen för att åka på ett Easyline-pass. Jag måste vara ärlig och erkänna att min kropp inte är som den var för ett år sedan. Jag var helt slutkörd efter en timme och nu reagerar jag på saker flera sekunder efter det händer. Min hjärna är inte riktigt med mig.

I vilket fall som helst, så älskar jag när man känner sig helt slutkörd i kroppen. Jag har trots allt min ridning och en häst som man verkligen behöver kämpa med för att få honom i form, så jag har vant mig vid känslan.
Dock känner man sig mer stolt över sig själv när man har varit på gymmet än när man har ridit ett intensivt dressyrpass. Det är liksom inte riktigt samma sak.

Så, nu när min kropp är helt väck tog jag mig en paus. Knäckemacka och keso tillsammans med ett glas färskpressad blodapelsinjuice är aldrig fel såhär efter träning.
Jag börjar dock jobba om en pyttestund så det blir att rusa för mig!


Handledarutbildningen är bokad

Den 31 mars åker jag, mor och far in till Kalmar Trafikskola och går en handledarkurs på fyra timmar. Sedan är det bara för mig att åka ut på vägarna och övningsköra.
Eftersom att jag åker till Spanien och jobbar i slutet på januari nästa år har jag tänkt mig att mitt körkort ska vara klart innan dess. Jag kan behöva bil där nere, så får köpa en där och registrera den som spansk. Är ju aldrig fel att ha en bil både nere på Kanarieöarna och i Sverige?
Det kommer antagligen att bli körlektioner redan nu så att man är super inför uppkörningen! Jag vill inte kugga, så jag planerar långt i förväg. Det är bara 10 månader kvar nu!

Har även fått preparandakompendiet inför Hästfysioterapeutkursen som startar den 19 mars. Om tio månader är jag färdigutbildad hästfysioteraput och kan börja jobba i mammas och pappas företag. Det känns skitbra!

Nu blir dagarna späckade

Mamma lägger upp ett schema åt mig och mitt arbete nu, så att jag vet vad jag har och göra varje dag och när allt ska bli klart. Det kan behövas, jag är en riktig tidsoptimist ibland!
I vilket fall som helst så är det ett schema från halv sju på morgonen till ungefär fem på eftermiddagen. Allt handlar om stallet, självklart. Det är hästskötarjobb som gäller här.
Gymmet räknas även in från och med idag. Jag och mor min ska bort och köpa årskort på Malkars i Lindsdal. De där onödiga extrakilona ska bort och muskler ska byggas. Ska bli skönt att för en gångs skull bli lite motiverad för det, jag är pepp! Ikväll blir det ett easyline-pass, då man intervalltränar fast på de olika maskinerna i grupp. Kan bli superkul.

Dagen har i alla fall gått till som så - fodring, utsläpp, mockning och sedan var vi på Lantmännen i Kalmar och köpte spån.
Vi hästmänniskor börjar få problem med spånintaget nu, då byggandet med trä minskar och så minskar spånet. Vi kan inte köpa i masslager längre utan får köpa superdyra balar i omgångar . Vi väntar på Halmpellets nu, vilket kan lösa sig lite bättre. Det är ett billigare alternativ.
Nu blir det lunch, sen är det bara ut och jobba igen. Inventeringen ska bli klar idag och så ska vi fixa i sadelkammaren.


Dagens

Humör: Lite småseg, men neutral antar jag.
Gjort: Jobbat i stallet
Planer: Inventera ännu mer i butiken, rida Caisy och Pride, ikväll blir det lugn kväll med kroppsbehandling

Ser på: The hills ikväll
Lyssnar på: Lady Gaga - Just dance
LäserHåller på med Tankar från sängkanten - Marian Keyes  

Dricker: Mjölk
Äter: Åt spagetti och köttfärssås
Kläder: Mjukisbyxor och hoodtröja, stallkläder !
Bästa: Stockholm är planerat!
Sämsta: Huvudvärk som bara den
Önskar mig: En ny skinnjacka
Blogg: http://juliascrib.blogg.se/


Storma världen som en man

Män är aldrig rädda för att ta för sig, skryta, lägga till och dra ifrån. Aldrig. Det är så de lyckas, det är så feminismen förlorar och det är därför jämställdheten mellan kvinnor och män inte blir bättre.
Det är time att vi kvinnor tar tag i oss själva och slutar vara sådana mesar.
För att männens ögon ska öppna och de ska kunna se vad vi kvinnor gör för världen måste vi visa dem. Inte med egna metoder, utan med deras egna.

Vi ska våga ta risker, aldrig tänka på följderna som kan bli negativa utan köra på att vinna eller förlora. Man kan inte veta förrän man har provat & kämpat. Fungerar det inte ska man ta det som ett felsteg och en erfarenhet extra i livet.
Vi måste börja synas, skryta och visa för alla vilka underbara, vackra och intelligenta varelser vi är. Vi måste trycka oss in i rampljuset, sluta stå i skuggan.
Vi måste sluta tro att vi tar alldeles för mycket plats hela tiden, måste sluta åka i baksätet när man kan vara den som kör!

Vi kvinnor behöver slå våra klackar i den marken vi står på tillsammans med våra dyra fodralklänningar & välfixade frisyrer. Vi ska fånga världen i våra handväskor och styra den på männens vis, med stil och intelligens. Vi ska visa dem att det finns mer hjärna i oss än vad det finns yta hos dem.


Dagens


Humör : Neutral
Mående : Trötter
Frisyr : Uppsatt i knut
Klädsel : Mjukisbrallor & hoodtröja
Gjort : Jobbat i stallet
Borde göra : Städa mitt rum
Planer : Inventera butiken samt Kalmar
Längtan : Till Jonas kommer & hälsar på!
Vill ha : Just nu? En otroligt stor kopp med te
Lyssnar på : Pappas speakertexter till videon
Dagens Bästa :  Vi fick en ny hage till hästarna
Dagens Sämsta : Det är måndag
Väder : Molnigt och tjurigt
Tid : 13.30
Dagens middag :  Lövbiffrullar med vitlöksost & lök / Potatis

Det är dagens då ja.

Jag kan också vara söt ibland

Men det sker endast då jag själv får ta korten, och då jag får ta med min superwebcam (inbyggd i datorn till och med, wohu!)
Här har ni ett exempel folks, se och njut!


Min långa morgon

Jag är inte en morgonpigg människa, har aldrig varit och kommer aldrig att vara.
Det blir dessutom värre då det är kallt och grått ute. Vårvädret som funnits här intill mig under de senaste två dagarna har tryckts bort utav svarta regnmoln. Det är inte roligt alls!
I morse skrek min mor på mig, precis som hon alltid brukar göra. Hon skriker, skriker och skriker trots att jag är vaken (dock är jag bara halvvaken just den lilla sekunden som hon skriker).
Jag svarar med att jag antingen bara vilar ögonen, vilar rösten (?!) eller att jag är vaken. Det fungerar inte, det har aldrig fungerat och jag antar att det aldrig kommer att fungera heller.
Jag tror att jag ska börja göra som pappa gjorde när han var liten. Jag ska bara sträcka ut ena benet ur täcket och stampa i golvet. Då låter det som om att jag är uppe, så kanske mor min lugnar sig?

I vilket fall som helst.
Pernilla och Madde är inte på slottet nu på hela veckan, så vi har ett schema om vilka som ska göra vad med deras hästar i deras stall. Vårt ansvar idag var utsläpp, mockning och lunch. Insläppet också, men det är en annan sak.
Klockan var halv åtta när mamma började skrika. Jag kom upp vid kvart i, åt frukost och sedan bar det iväg ner till stallet.
Utsläppet gick superbt! Man ska inte klaga, jag är duktig på att hålla koll på hästar som hoppar, studsar och skenar.
Mockning i svarta stallet (Maddes & Pernillas place).

När all mockning av bajs (vilket har blivit min otroligt fina vardag) var klart så skulle vi filma inför en utbildning.
Jag spelar ägare, mamma spelar hästfysioterapeut och hästen spelar häst. Vi hade en häst som spelade busig häst, så jag fick några småbett och huvudslag under tiden som vi filmade. Jag fick dessutom inte säga till honom utan hålla masken eftersom att filmen skulle bli så bra som möjligt. Bara att ta emot och tacka!
Dock är hästen som spelade häst (Fire) en sådan liten bus hela tiden, så man har vant sig.

Oj, det blev ett långt inlägg. Långa inlägg är tråkiga att läsa, så nu struntar vi i resten.

Jag ska äta mat, där avslutar vi!


Det där med keso

På min förra skola, Gamlebygymnasiet, så hade vi ett jättefint salladsbord i matsalen. Där fanns broccoli, vitkål, sallad, gurka, ananas, tomater, lök, vitlökssås, rhode islandsås & KESO! Jag älskar keso, keso är nog bland det bästa som finns. Keso är ett perfekt mellanmål! Ta en kesoburk, häll upp bara keso i en liten djup tallrik och ät! Keso är så gott att jag kan ha det till varenda maträtt, utan någon maträtt, till sallad, blanda med skinka och örtsalt..
SÅ GOTT ÄR KESO!
Ibland tror jag till och med att keso är godare än godis. Keso är dessutom ett roligt ord när man sagt det för många gånger. Keso bringar inte bara mättnad utan även glädje.

Jag tänkte att hela Sverige skulle få veta det, så att alla börjar skänka pengar till Keso's företag genom att köpa mer Keso i butikerna. Ju mer ni handlar, desto mer får de sälja! Kör hårt folks! Sverige för Keso!


den jobbigaste dröm,


Jag var på stranden, tillbaka bland sanden, vågorna och de varma vindarna. Jag låg, tillsammans med honom, på en filt under en stjärnklar himmel med en fullmåne så otroligt vacker så det finns inte.
Vi pratade, och han kysste mig. Hjärtat var fyllt med känslor, och för varje hjärtslag fylldes jag bara mer och mer.
Men så plötsligt, försvann han. Han var borta, och jag satt ensam kvar i mörkret.
Luften tog slut, och jag kunde inte andas. Försökte hela tiden ta lugna andetag, men det fanns ingen ork.
Plötsligt så kom det en turkos fjäril svävande i luften. Den flög med lugna vingslag och landade i min hand.
Då kunde jag andas igen.

Sen vaknade jag.


RSS 2.0