I jönköping..

..& vill bara åka hem. Jag är trött, och har en dålig dag! Vi lyckades inte komma in någonstans igår, Jönköping har ingen koll på hur de ska behandla människor och köerna var helt jävlar otroliga. Samtidigt förstår jag inte hur människor kan behandla andra människor.....

Todays .




Godmorgon!

Jag känner mig som en kråka idag. Jag har sovit supertungt men inte känner jag mig ett dugg utvilad eller pigg. Jag sov nio timmar ikväll, och det är väl ändå lagom för att få en riktig skönhetssömn? Suck! I vilket fall som helst har jag ätit en brakfrukost och en dusch kanske får mig på bättre humör!

The angels sang a whiskeylullaby ..

En bra låt, för övrigt. Whiskey Lullaby med Brad Paisley, värd att lyssna på!
Nu har jag rättat klart alla proven från Hästfysion som blev klar med sin utbildning för två veckor sedan! Alla elever blev godkända, otroligt stolt blir man. Det visar ju bara att de har riktigt bra lärare!
Tyvärr hann jag inte med att bli medlem på hemsidan ikväll utan får göra det imorgon och sätta igång med nyhetsbreven till eleverna i helgen. Det är mycket att göra nu, om jag inräknar körkortet och jobbet inför poolbaren med det. Dock är det riktigt roligt att ha många järn i elden, eller många bollar i luften - hur man nu säger?

Imorgonbitti ska jag packa min väska för att pysa vidare till Jönköping över helgen tillsammans med sambon min. Hans kompisar har kommit hem från Karibien efter att ha jobbat där i några månader och han ville över och träffa dem. Så, efter en lunch hos farmor vid halv ett hämtar Fredrik upp mig och vi styr kosan mot hans hemstad! Datorn följer med så bloggen kommer uppdateras därifrån!
Nattiruffs & Ciao ♥

Dagens citat!

Jag & morfar sitter vid köksbordet och gottar oss i hur god mat som helst (potatis, brunsås och biffar - husmanskost rules!). Vi sitter och uhmar och förklarar för varandra hur jäklar gott det är med bara potatis och sås och att man skulle kunna äta det som soppa. Dock blir det för någon sekund tyst och då öppnar morfar munnen och säger :
"Jaha, så ni ska till Könjöping imorgon då?"

Jag börjar skratta, han börjar skratta och så blir det i ungefär tio minuter till.
Morfar är bäst!

Mätt & go!

Nu har jag krupit i mjukiskläder efter en god middag. Time for me to work, rätta lite prov och sådär. Ha en trevlig kväll allihopa!





What if you left me ?

Jag saknar Fredrik jättemycket. Det känns konstigt att varje kväll gå och lägga sig i en säng där inte han ligger bredvid. Det känns konstigt att alltid vakna upp utan att höra honom prata i sömnen. Det är till och med tråkigt att inte få väcka honom genom att skrika från andra sidan huset och höra honom stöna och stånka för att han inte vill.
Ja, jag saknar honom verkligen. Tacka vet jag dagens teknologi och min iPhone. Jag kan i alla fall höra hans röst, vilket får mig på mycket bättre humör!
  På fredag träffas vi igen, och då blir det helgen tillsammans. På söndag har vi vår månadsdag - ett halvår tillsammans. Det känns underbart.



En utav de första bilderna jag tog på Fredrik, från vår lilla roadtrip till Böda!

True friendship never dies .

Brrrr, vad det är kallt. Jag tycker allt att det här vidriga vädret borde dra sig mot Antarktis där det behövs. De snackar om den globala uppvärmningen, men med den här vargavintern undrar man om det inte bara är båg.
  Nu har jag kommit hem, i vilket fall som helst. Efter en rätt så lyckad körlektion i det hala väglaget och faktiskt lyckade backar runt hörn tog jag en sväng i Växjö och kikade. Jag träffade en tjej på körskolan innan lektionen började och mötte henne inne på Wayne's igen, så vi tog en kaffe tillsammans och pratade lite. Det är alltid roligt med nya kontakter och att man träffar dem på ett sådant sätt är ännu roligare! Nu har vi bytt nummer och planerar att ses igen.
  Efter fikat tog jag bussen tillbaka till Alvesta och tog mig bort till Bryggan där mormor bor för tillfället. Vi fortsatte med mitt projekt och jag har fått tillräckligt med "information" för att sätta igång nu. Det ska bli så himla roligt!

Vid sju mötte jag upp Paula utanför Spåren och vi tog en öl tillsammans. Vi gick i samma klass när jag bodde här i Alvesta och vi har nog inte träffats på säkert två eller tre år. Vi pratade massor av gamla minnen, hur vi hade haft det och vad vi hade för planer framåt. Himla mysigt måste jag säga! Hon är nog ett exempel på att riktig vänskap aldrig dör!



Paula ville tyvärr vara anonym, men Corona'n kom med på bild!

Todays .




Rutig skjorta - Carlings
Ljusblå jeans - Roxy
Röd skinnväska - Dreams (Corralejo)
Pälsväst - Gina Tricot
& så mina grå mockastövlar (:

Breakfast in Grandpa's


Time to learn ..


A break is good, especially when it includes shopping

Yes! Idag har jag varit på min första körlektion på körskolan & det gick superduperbra! Jag är riktigt nöjd och imorgon kör vi vidare på nästa, underbart. Jag slutade vid halv ett ungefär, så då tog jag en sväng på stan. Jag är en sådan tjej som verkligen inte kan låta bli att gå förbi en butik utan att gå in och handla något. Men, visst är det helt fantastiskt mycket man vill köpa, så varför inte köpa någonting?
Min lilla promenad i Växjö City slutade såhär;



Väst i fuskpäls - BikBok 499 :-



Benvit cardigan - VILA 299 :-


 
Stövlar i skinnimitation & nitar - DinSko 999 :-



Stövlar i skinnimmitation med fransar, till min mamma - DinSko 499:-


 
Tunika i chiffong, fick den av farmor när jag var där & lunchade.

Todays .


En snabb dagens innan jag pyser till centrum!
Stickad koftklänning från Lindex, Chanelväskan och så röd kappa & grå lårhöga stövlar på detta.
Nu ska jag köra bil!
Ciao!


Godmorgon i kylan!

Här är det verkligen kallt, femton minus! Morfar väckte mig idag vid nio och söt som han är var frukosten redan framme. Te & kokt ägg med salt & kaviar, mums! Vi åt och pratade lite om släkten, vartifrån utseendet kommer och vilka som är lika vilka. Lite småmysigt att vara här, måste jag säga. Det var nog femtio år sen jag "sov över" hos mormor och morfar. Illa nog bor ju inte mormor här längre, men jag får träffa henne varenda dag!

Nu sitter jag i mitt lilla sovrum för de här två veckorna kikar lite på datorn. Morfar sa att jag måste hämta mig efter maten, annars kommer jag inte kunna köra bil ordentligt på körskolan sen, haha. Söta jäklar morfar har ockuperat toaletten för att borsta tänderna, tvätta ansiktet och smörja in det. Han är nästan värre än jag! Myspys är han.




Jag i mormors superduperballa läsglasögon!

Love the 50's

Man kan inte annat än älska dessa tre tyskar, som träffades i en repetitionssal för inte alls längesedan och fick denna idé. Helt underbara är de!



I remember


Väskan från senaste MiuMiu-visningen i London är ju inte dåligt läcker och visst skulle man gärna ge plats åt denna i väskgarderoben? Mums!


A usual day in Paradise





Inspireras av mönster, smycken & paljetter
Pics; LookBook

Soft lips, good kiss.

Har du problem med fnasiga, torra läppar som är omöjliga att lägga ett jämnt & snyggt läppstift på? Mitt tips är att ge läpparna en skonsam peeling och sedan lägga på mjukgörande, vårdande läppbalsam fullproppat med godsaker. På Make Up Store har de ett superkit, Lip Care Mix, som innehåller både rengöring, scrub & läppbalsam! Detta för 175 kr.
Ett tips är också Elizabeth Ardens "Eight Hour Cream" som gör underverk när det gället att vårda läpparna. Den finns i stiftform både med och utan färg.


Todays .

Jag var på middag hos svärföräldrarna förut, så lägger upp dagens nu lite i efterhand. Enjoy !



Nitklänning från Gina, kort kofta från Dreams (Kanarieöarna), päls från H&M, skinnstövlar från Shoes & Heaven (Kanarieöarna), väska från Chanel & tights med pärlor från Lindex.


I'm leaving , yes I'm leaving.

Imorgon flyr jag min kos till Växjö för att ta mitt körkort. Det känns så himla bra att få det klart snabbt istället för att vänta allt för länge, inte sant? Underbart.
  Så, jag har planerat min packning med kläder, skor, väskor, päls, jackor och badrumsartiklar. Hujedamej vad massa saker man ska släpa på. Dock skulle jag nog inte klara mig utan allt! Nagellacken till exempel? Och min hårfön? Nej.. Det funkar inte utan dem! I vilket fall som helst, packningen är för två veckor och jag tycker att det var ovanligt lite för att vara mig.
  Jag har packat ner åtta klänningar, ett par jeans, fyra tröjor, underkläder, necessär fylld med smink, nagelprylar, hårprodukter och hudvårdsprodukter, körkortsboken, skönhetsbibeln, två andra böcker, ett par högklackade, ett par låga skor, en päls, stor kofta, en partyväska (om det blir utgång i helgen), block & pennor, en extra handväska (om jag vill byta till outfits), passet, tre parfymer, mina paljettleggings m.m. Dessutom ska min gitarr med! Allting packas i min Louis Vuitton-bag & så har jag självklart Chanelväskan med också. Hoho, stackars morfar kommer dö när han ser mig. Han kommer säkert skicka mig till närmsta hotell istället!





How do you get under your skin ..




Det där med hudvård och ansiktscremer är en djungel av virrvarr & laborinter. Dock finns det några basicregler som du helst ska gå efter för att få din hy att stråla. Självklart ska det anpassas med de produkter du behöver för din hy.
Hur ofta ska du använda vissa produkter, och hur vad ?

Varje dag:
- Rengör huden varje kväll (tvätta av allt smink, låt huden vila & andas under natten).
- Smörj med mjukgörare (se alltid till att du är helt ren om händerna för att undvika bakterier).
- Använd solskydd (att skydda huden från UV-strålar minskar risken för hudcancer & för tidigt åldrande hy).
- Lägg till en återfuktare (huden tar mycket stryck under dagarna & en återfuktare kan göra underverk!).

Varje vecka:
- Peeling (skrubba bort döda hudceller & slipp ojämn makeup).
- Lägg en ansiktsmask (även här beroende på vilken slags hud du har eller vad som behövs för stunden)
- Specialbehandla med serum eller booster

Var sjätte vecka:
- En ansiktsbehandling på salong eller hemma

En gång i kvartalet:
- Gör en inventering i badrumsskåpet och necessären. Anpassa produkterna efter årstiden.
- Vinterhuden kan behöva en fetare ansiktscreme men för mycket fukt i kylan är inte bra det heller, därför föreslår jag att man ska satsa på en speciell och fet nattkräm.
- I sommarvärmen passar det bättre med lättare krämer, ett bra tips är att byta ut sin foundation mot en färgad fuktcreme.

Varje år:
- En skräddarsydd ansiktskur.

Vart tionde år:
- En hudanalys hos en hudexpert.
- En uppdatering av produkterna så att de passar din hudtyp - som är föränderlig.






Let's say I'm in Love


What makes my heart beat





Pics; LookBook

Inspiration



Kate Moss

Att Kate Moss alltid får till sina outfits är ingen nyhet. Jag älskar tunikan hon har till höger i samband med de höga stövlarna och skärpet i midjan gör det där lilla extra! Underbart!


Utgång på ingång!

Som jag sa förut så ska jag ut och inviga legitimationen i Kalmar. Det blir Trend & Palace ikväll, underbart.
Jag har duschat, rakat benen och fixat naglarna nu. Smink & kläder blir nästa!
Dock har jag sådan ångest över vad fasn jag ska ha på mig? Ska det bli paljettklänning med blanka leggings eller paljettleggings med Guccilinnet? Suck. Jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag borde kanske inviga mina nya paljettleggings egentligen? Åh, nä.... Vi får se hur jag gör!




Visst är man snygg i fiberhandduk som torkar håret skonsamt och effektivt?


Gammalt gift par?

Hmm,  jag vet inte riktigt vad jag ska tänka. Jag och Fredrik åt precis lite lunch och skulle kika på tv. Vi kunde välja mellan två program - Stargate eller Antikrundan..
Vad tror ni vi väljer ?
Jo, Antikrundan.
Ibland känner man sig som ett gammalt gift par! Haha!

Nu ska jag fortsätta rensa garderoben.
Ciao ♥

Lite shopping.

Förresten, innan jag börjar städa!
Jag shoppade lite med mamss igår innan vi åkte hem från Växjö. Klickade dessutom hem en väska från NukNuk. Åh, jag älskar Nuknuk...
Här är mina nya införskaffade pryls!



Schampoo & Balsam från Just Glow (lila flaska).
Den lila är för "All Coloured Hair".



Nivea Root Lifter Volume Sensation
Använd i vått hår och föna sedan. Tummen upp för denna! 




SP Deep Reflect "Shine Finish", från Wella.



Lösnaglar, French Look från Depend






Underbara paljettleggings från H&M



& så denna underbara lackväska från Nuknuk som kommer på posten om några dagar!


Godmorgon...

...eller ska jag säga god middag ?
Vi har precis stigit upp ur sängen, jag & Fredrik. Visst är det helt underbart med sovmorgon? Vi vaknade egentligen klockan tio av att katterna rusade runt i sängen och ville ut. Dock låg vi kvar och drog oss tills nu. Myspys!

Fredrik ska åka & handla nu, och jag ska börja städa i ordning i huset. Ni vill inte se hur hemskt det ser ut, en ordentlig städrajd behövs verkligen. Suck! Jag får helt enkelt koppla in datorn till stereon och lyssna på döhög musik med Spotify. Det brukar underlätta med musik, absolut!
Jag får tänka på att vi ska ut och röja Kalmar lagligt för första gången ikväll. Trend & Palace blir det. Palace har för övrigt halva priset hela kvällen, så där är en självklarhet att man ska vara. Hujedamej!

Ni får en morgonbild. Hade upptuperat hår igår när vi åkte till mormor och morfar, så min morgonfrilla är den snyggaste jag någonsin haft. Haha!
Ciao ♥



Godkväll i kylan.

Jag sitter i vår supersköna fåtölj och kikar lite på internet. Har varit i Alvesta idag tillsammans med min mamma & hälsat på mormor, morfar och farmor.
Vi var på ålderdomshemmet där mormor är och fikade, pratade om allt mellan himmel och jord och jag startade igång mitt projekt som ska komma helt till skott nästa vecka. Det är så himla roligt att träffa mormor och morfar. Det känns alltid så uppskattat och man inser verkligen hur mycket man saknar dem när man inte är nära dem.
Hemma hos farmor fick vi supergod kyckling med kokta grönsaker, fräsch sallad och kiwiskivor. Farmor och mina föräldrar ska till Spanien den 8 februari så farmor pratade på om resan, planerade vad hon skulle packa och visade oss vad hon hade shoppat inför resan. Hon är lite som jag, vilket är lite smått kul. Mysigt (:

På måndag åker jag tillbaka till Alvesta för att stanna där i två veckor. Jag ska bo hos morfar medan jag går min intensivkurs till körkortet, så inom tre veckor har jag körkort och får köra helt själv. Det ska bli så himla spännande, hujedamej!

Imorgon blir det utgång för första gången (lagligt). Haha! Jag, Fredrik och Danne ska till Palace. Det är halva priset hela kvällen. Tummen upp för det!

Nu ska jag gå och lägga mig. Det blir städning och förberedelser inför Poolbaren och sommaren 10 innan förfesten kör igång. Underbart!
Ciao ♥

Bilder från min iPhone.

Sitter och jobbar just nu. Provvakt till sexton elever som gör sin slut-tenta på Hästfysion! Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från min iPhone innan jag sätter igång med SFKM-kontakterna. Bilder från kameran (som för övrigt gick sönder där nere) kommer också upp, men senare.



Jag & min fina på flygplatsen i Malmö.



Mamma & pappa på flygplatsen!



Fredrik inne på flygplatsen. Lägg märke till skillnaden på frukost!



Första doppet i poolen, inte frivilligt kan jag säga!


Ännu en bild, vattnet var otroligt kallt...



Älskling på Café Latino i hamnen



Lillebror på Café Latino.



På Café Latino. 



Från Café Latino



Sandskulptur vid plazan.



Strandpromenaden i Corralejo.   ♥



Waikikibeach i Corralejo.



Isla de Lobos.



Två glada pojkar på Waikikibeach. "Glada", haha!



Samuel på Slow Boat III, Kinabuffé!



Malin & Ludwig på Slow Boat III.



Mamss, Niklas & Papss på Slow Boat III.



Papss i Poolbaren på Atlantic. Happy Hour är inte fel!



Jag & babe i Poolbaren på Atlantic   ♥   Min artonårsdag!



Älskling & jag igen. På min artonårsdag!



Mamss & Papss, på min artonårsdag!



Storebror & Emelie, på min artonårsdag!



Fredrik hos FuerteTattoo,  tatuerar in tigern han fick av mig i julklapp.



Lite plågsamt?



Början på den. Riktigt snygg !



L-tema på Flicks Lounge Bar ,   Leopard fick det bli! (:



Sista kvällen. Fick till en riktigt bra frisyr, hur nöjd som helst!



Lillebror & mi baby på Flicks, sista kvällen.



Jag & Emelie. Äppelkinder kan man säga, ja  (:



Ludwig klättrar i gatlyktor på vägen hem från krogen.



& Fredrik härmas  (;



På färjan mot Lanzarote.



Färjan mot Lanzarote. En sjösjuk Ludwig & en bakfull Fredrik!

Sen matlagning!

Jag står vid spisen och gör kålsoppa samtidigt disneymusik dunkar ut ur högtalarna från datorn. Jag skrålar som en galning till Snövit och de sju dvärgarna! Mysigt  (:
Håller på att laga den där kålsoppan man ska äta på en diet under en vecka. Ska se om jag lyckas gå ner de kilo som de säger att man kommer gå ner. Krävs träning också såklart, så det är ett helvete att jag är så förkyld nu. Jag och Fredrik får gå ut och gå istället!



Ingridienser;
- Tre morötter
- Tre gula lökar
- En röd paprika
- En fjärdedels kålhuvud
- Två tärningar grönsaksbuljong
- En påse pulverlöksoppa
- Vitlök
- Krossade tomater
- Vatten
- Kryddor



Såhär ser det ut när man skär gullök!


Tycker du som jag så flyger vi ...

.. tillbaka till corralejo och sover i den varma sanden inatt.
Jag sitter ihopkrupen vid mitt skrivbord, jobbar, knarkar halstabletter och dricker te. Jag har på mig tre långärmade, tights och fårullstofflor. Min näsa rinner, ögonen rinner, bihålorna värker, halsen värker, jag nyser, jag hostar. Det här är inte alls kul!

Jaja, sluta klaga och få jobbet gjort. Så är det bara!

Inspiration

Jag älskar kläder, outfits, frisyrer och allt som har med mode att göra. Inspirationen kommer från så många olika håll, men den jag inspireras mest utav är utan tvekan Lauren Conrad ! Hon lyckas alltid få till det där lilla extra även om hon bara har på sig en basic t-shirt och ett par stuprörsjeans.
I år ska jag inspireras ännu mer , både när det gäller shopping och outfits. För mig ska det bli ett riktigt bra mode-år !





Tillbaka i kylan..

Ja, vad kan jag säga? Jag fryser om öronen, om fötterna, om händerna, om näsan, om benen, jag är förkyld och det blåser så mycket att det som nu är -1 grad känns som -15 ... Det är inte kul att kliva av planet efter en lång resa från mitt andra hem och känna kylan slå emot en som ett knytnävsslag. För några dagar sedan hade jag på mig en kort klänning och en tunn kofta på kvällarna och nu springer jag runt med fyra långärmade, tjocka tights, mjukisbyxor och dubbla strumpor.
Nej, vintern är verkligen ingenting för mig. Jag tar hellre med mig katterna, Fredrik och alla våra saker och flyttar till Corralejo för gott. Man kan väl lika gärna utgå därifrån och åka på semester till andra länder? Hoho!

Jag jobbar nu i alla fall. Dubbeljobbar, faktiskt. Jag är provvakt på Hästfysion just nu, & imorgon också. Dessutom gör jag klart SFKM-kontakterna. Dubbla löner och jag gör det samtidigt, visst är det underbart ?
Dock börjar lägenheten där vi sitter bli kall, dessa jäklar stenväggar alltså.

I vilket fall som helst. Efter en lång paus tar jag upp bloggandet igen! Nu ska jag fortsätta jobba.
Ciao  ♥

Spansk julafton - Karneval

God Jul från Fuerteventura ! Idag är det julafton här nere och en karneval ska gå genom stan. De tre vise männen kommer från havet och rider på kameler genom staden för att dela ut presenter till alla barn. Låter det inte mysigt?

Efter allt julspektakel ska vi ut och äta tillsammans med mamma, pappa, Ludde, Samuel, Malin & Peter. Vi ska skiljas åt efter middagen och sedan möta upp tre norska tjejer vi träffade i söndags för party hela natten lång. Underbart!

Uppdatering från Kanarieöarna!

Första uppdateringen från Kanarieöarna kommer nu. Vi har varit här i tre dagar och det är helt underbart! Solen skiner, det är varmt, vattnet är inte allt för varmt men man kan i alla fall bada...
I fredags kom vi hit vid åtta-tiden efter en lång resa från Alvesta till Malmö, sedan Sturup till Lanzarote, Lanzarote flygplats till hamnen på andra sidan ön och så färja över till Corralejo. Vi var ute på kvällen, gick till Flicks, Jukebox och Underground. Efter flera shots och vin följde till och med mamma och pappa med över till Mafasca där det blev ännu mer dricka. Hemma igen vid fem och en minibakfylla på lördagen. Riktigt skoj!
Igår var det bara sol och lite shopping. Fredrik har fått en tatuering av mig i julklapp, så vi var nere och bokade tid. Lillebror bokade också till en. Jag köpte en ny plånbok och Fredrik köpte ett par flippisar. På kvällen åt vi på Gibson's och var sedan i säng redan vid tolv.
I morse var jag, mamma och pappa på hantverksmarknaden inne på Campanario. Mycket mysigt ! Jag införskaffade mig tre handgjorda örhängen. Resen av dagen spenderades vid poolen och nu sitter jag här. Vi ska äta inne hos mor och far ikväll, kyckling & potatissoppa! Kvällen bjuder på utgång till en Cocktailbar nere vid hamnen - Café Blanco, tillsammans med Fredrik & lillebror. Vi får se när sängen bjuder på sovatime!
Bilder kommer när jag kommer hem.

RSS 2.0