En hållplats, för dig.

Efter vad som känns som en evighets skrivande på mitt historiearbete är jag äntligen klar. Jag tar en paus från pluggandet för att titta på idol tillsammans med Fredrik.

Jag sitter och tänker på Smulan. Jag undrar vart hon är nu, om hon hälsar till Pimpim till mig. Jag undrar om hon träffar Emelie också, kanske berättar hon att hon bodde hos mig och Fredrik. Kanske säger hon att jag saknar Emelie, att jag saknar Pimpim. En sak som är säker, är att hon vet att vi saknar henne, redan.
Jag hoppas att hon kommer tillbaka och hälsar på. Kanske skrapar hon på dörren, smiter in när vi släpper in Katten och kryper ner intill oss i soffan. Kanske springer hon efter hennes och Kattens leksaker en stund, rusar genom huset och knaprar på maten som står intill sovrumsdörren. Kanske ligger hon i Fredriks knä redan nu, myser in sig bredvid Katten och spinner så in i norden.
Ja, kanske är hon här redan nu. Hälsar på, ser till så att vi mår bra. Kanske kommer hon alltid vara här.

För mig kommer hon alltid vara här.

En god nyhet...

..och en dålig nyhet.
Vi börjar med den goda.

När jag körde in på uppfarten till huset idag skymtade jag någonting som låg på trappan utanför dörren. Jag måste säga att där var en del av de små saker i vardagen som gör mig knäsvag.
Där låg en bukett rosor, med ett litet kort i. På kortet står det;
"Först tyckte jag om dig..
..sen tyckte jag om dig ännu mer.
Nu älskar jag dig mest av allt!"

Hur gulligt är inte det? Jag blev så himla glad! Jag har verkligen världens finaste pojkvän.

Så, till den dåliga nyheten.

När jag hade kramats och pussats massor som tack för de fina rosorna tittar Fredrik på mig allvarligt och säger att Smulan är borta. En våg av en obeskrivligt jobbig känsla sköljde över mig, och först trodde jag inte att han menade allvar. Men, hans gravallvarliga ögon sa mig att han var mer än seriös. Det var en olycka, överkörd. Fredrik hade köpt med sig två extra rosor och grävt en grop ute i skogen bakom huset. Jag har sagt till honom förut att jag alltid gräver ner djur som dör.

Så, mitt i det glada och lyckliga sker något oväntat jobbigt och sorgligt. Vila i frid Smulan! Jag älskar dig, vi älskar dig. Katten älskar dig också, massor! Skräm vettet ur alla möss där uppe i himlen nu och akta dig för Pimpim, hon jagar gärna små kissungar! ♥






2 månader..

..och jag är lyckligare än någonsin.
Det känns verkligen som att jag och Fredrik har varit tillsammans mycket, mycket längre än bara två månader. Vi bor ihop, har två katter tillsammans. Han flyttade från Jönköping för min skull, & något sådant har jag inte varit med om, trodde inte det kunde hända. På bara två månader har vi hunnit med mycket. Det jag nämnde ovan, och även en tvåveckors resa till Kanarieöarna tillsammans. Så mycket minnen, på så kort tid. Det är en självklarhet för mig att minnena ska bli flera, att vi ska ha många olika stunder att blicka tillbaka på, goda som dåliga.

Jag måste säga att han har förändrat mycket, men allt till det positiva. Från att ha hoppat av gymnasiet, för att flytta ner till Spanien och jobba, blinkade jag snabbt till med ögonen och övergick till en ettårig allmän kurs på folkhögskola och ett litet hus utanför Färjestaden. Allt för att jag ville vara med honom.

Fredrik har förändrat hela min syn på det här med förhållanden. Kärlek behöver inte göra ont, det behöver inte betyda tårar och smärta. Kärlek är någonting vackert, någonting man ska dela med någon som behandlar dig väl och alltid finns där för dig genom eld och vatten. Det är någonting speciellt som får dig att hitta dina vingar, trots att de inte syns. Det handlar om att ge och ta, handlar om att se små saker i vardagen som får dig knäsvag. Sådant som får hjärtat att stanna till, eller slå ett extra slag. Fredrik gör allt det där. Han är allt det där som kärlek ska vara.

Jag älskar honom. Han är en bästa vän, & en bästa pojkvän.
Så, fylld av förhoppning och glädje sitter jag nu och skriver om det största som hänt i mitt liv. Om jag får bestämma, blir månader till år. Och så som tiden går, betyder han mer och mer för mig varje dag.

Ännu en natt....

..får jag somna bredvid min största kärlek.
Nattiruffs, mina vänner.
Imorgon är en ny dag med nya möjligheter.



Passar på att lägga in min "mål-bild" innan jag välkomnar John Blund.
Innan nyår ska jag bli såhär smal igen, utan tvekan.
Önska mig lycka till.


Mästerkocken Pili!

Jag lagade riktigt god mat ikväll! Jag bestämde mig för att laga till något riktigt exklusivt.

Så, det blev kryddad kycklingfilé som jag vände i mjöl (kycklingschnitzel) och sedan stekte i olja. När jag stekt kycklingen tre minuter på varje sida lade jag kycklingen i en smord ugnsform. På schnitzeln lade jag två skivor squash, en rullad skinka, strödde på parmesan och en skiva goudaost. In i ugnen på 200 grader och under tiden kokade jag spagetti. På tallrikarna lade jag upp ett salladsblad, skivad gurka och tomater. Till maten blev det ett glas vitt vin för mig och en öl för Fredrik!

Ja, hujedamej vad gott det var! Till och med Fredrik tyckte att det var supergott. Jag är himla nöjd med mig själv!

Nu har vi kikat på idol. Jag har krupit ner i pyjamasbyxor, mina gosiga fårullstofflor och en kofta. Jag har dessutom gjort klart halva arbetet i historia och kokat mig en kopp te. Fredrik ska precis ta fram lite chips och dipp, så jag tror jag kommer skära lite morötter att dippa jag också. Vardagsrummet är dessutom helt klart och inrett nu, så mysfaktorn är underbar. ♥




I hopp om städat & rent..

..kommer jag hem efter en hel dags kemi/naturkunskap-studerande och en timmes gymmande och möter min kära pojkvän komma rusandes mot dörren och slänga sig om mig. Desperat säger han;
"Älskling, bli inte arg! Var inte arg! Snälla, jag älskar dig!"
Jag skrattar åt honom, förstår att han inte har gjort ett dyft under de sju timmarna han har varit hemma (jo, han hade laddat upp 82 bilder på facebook, lagt in en tvätt och tagit undan tidningar). Huset ser fortfarande ut som ett bombnedslag!

Det är tur att jag tycker så himla mycket om honom, annars hade jag nog flippat ut! Haha!
Så, jag tänkte att medan han är iväg och handlar ska jag ta hand om allt och visa honom hur fort det kan gå om man bara lägger ner tiden.

Med Gavin DeGraw i högtalarna ska det allt bli det renaste huset på hela Öland!

Studerande av Ekologi.

Jag sitter just för tillfället i skolan och håller på med ett arbete om ekologi. Det är ganska intressant, måste jag säga. Trots att jag nog inte kommer ha någon användning av det i framtiden så är det ganska bra att veta hur näringskedjan, ekosystemet etc fungerar.

Det har varit kemi och svenska hela dagen. Jag gillar det faktum att vi inte har speciella tider och ett specifikt schema under veckorna. Allting sker med flå och fläng. Ingen dag är den andra lik. Dock är det synd att vi inte har mer idrott och träningsinriktning just nu. Det var den största anledningen till att jag över huvud taget började på den här linjen, men jag antar att det kommer igång mer nästa schemaperiod.

Om en kvart är skoldagen över, så jag ska möta upp Fredrik på gymmet nere i Färjestaden. Efter gymmet kommer hela dagen gå åt till städning och plugg. Jag har ett stort arbete att göra till torsdag som jag inte är klar med. Dessutom måste jag fortsätta plugga matte och läsa ut boken i Svenskan. En recension ska skrivas innan fredag och jag har bara läst femtio sidor. Dålig planering av Pili!

Nu ska jag fortsätta vara aktiv den sista kvarten, sedan bär det av mot Malkars.
xoxo Pili

Idol & fruktfat.

Sitter bänkad i soffan tillsammans med Fredrik och våra katter efter en hel dag med uppackning av lådor och organisering i huset. Jag lade upp ett fat med kiwi, passionsfrukt och vindruvor, som just för tillfället är slut (jag älskar frukt). Ska nu titta på utröstningen och det, sedan blir det sova.

Imorgon blir det skola igen, plugg på eftermiddagen. Ska bli skönt att komma tillbaka igen. Jag gillar skolan! (:


We've had our moments.

Jag minns då. Det var så himla längesedan.
Jag var sju år gammal, liten osäker och ensam. Ny skola, nya barn.
Du bad mig sitta ner bredvid dig, vi kunde dela stol, du & jag.
Efter det delade vi livet.
Vi ritade boxar i sanden på skolgården, sadelkammare och ridhus.

Jag minns då. Det var så himla längesedan.
Hästarna, varje dag spenderades i stallet. Ponnytravet, du & Kneppa. Jag & Bumbi.
Victor Silly, Raccoon, Chico...
Vi var ett team, vi fyra.
Vi var ett, vi två.

Jag minns då. Det var så himla längesedan.
Jag har fortfarande bilder kvar.
När vi åt clementiner i bussen. Vi satt alltid längst fram, minns du?
Då jag var den ända som fick vara inne på rasterna i femman.
Jag hade ingen annan vän än du, minns du?

Jag minns då. Det var så himla längesedan.
När du fick din nya Nokia, med polyfonsignal.
Du var så stolt, så glad.

Jag minns då. Det var så himla längesedan.
Men visst var det en utav de bästa tiderna i mitt liv.
Du & jag mot världen.

Miley i Sex and the city?

Ibland blir man trött på världen. Miley Cyrus, hur bra skådespelerska är hon på en skala från ett till tio? Hennes roller ser allt annat än seriösa och verkliga ut och hennes skådespeleri ser bara otroligt fejkat ut. Hannah Montana är ingen hit, inte för mig.

Att hon ska få en roll i Sex and the city's uppföljare, oavsett hur liten den är, tycker jag är helt absurt. Hon passar inte in någonstans i SATC och borde inte finnas i regissörens tankar över huvud taget.
Miley säger att hon vill göra detta för att visa att hon kan gå ifrån tonårsstjärna till lite mer "vuxen", men jag måste påstå att hennes sätt att agera på film inte kommer göra henne mer "vuxen". Bort med Miley Cyrus från SATC och låt deras rykte hålla sig på det som det är.


Supermysig kväll på Björnö!

Igår efter jobbet körde jag och Fredrik hem till min mamma och pappa på Björnö. Lillebror min fyllde år i fredags och igårkväll var det dags och fira! När vi kom var Emelie, Hampus, Micke, Vicki, farmor, mamma, pappa och Ludde där. Maten stod på bordet, tacos, så vi åt på en gång. Himla gott med tacos är det! Jag älskar det.
Efter maten skulle Ludde öppna paket från syskonen och våra partners. Haha! Vi hade fixat ett skåp, med nyckel. I skåpet hade vi lagt fem kondomer, en uppblåsbar sexdocka, "kåtpiller", stringkalsonger, godiskalsonger, handklovar, ögonbindel m.m. Lite småkul. Ludde bara skrattade sig igenom allt. Farmor var värst dock, hon skrattade och skämtade om sexleksakerna hela tiden. Inget man trodde direkt!

Efter maten spelade vi ett spel, en slags lek som vi alltid gjorde när vi var små. Lite småkul!
Sedan blev det marängtårta med grädde, chokladmousse, godis och kiwi på. Hur god som helst! Det är tur att jag bestämt mig för att låta lördagen vara en liten frossardag. Mums!

Vi sov över på Björnö och körde därifrån i morse vid sju. Nu sitter jag på jobbet igen, väldigt trött men ändå klarvaken. Skulle jag gå och lägga mig nu skulle jag inte klara av att somna om igen. Suck!

Nu ska jag diskret kika på The Hills, säsong fem. Det är inte mycket kunder just för tillfället.
xoxo Pili

En utmaning!

Jag vet att den här utmaningen kan vara svår för typiska svenssonsvenskar. Man ska inte säga högt eller skryta över det man är bra. Men jag antar utmaningen.



1. Att älska
2. Skratta


3. Köpa skor
4. Shoppa i allmänhet


5. Makeup
6. Egofoton (ja, det är jag riktigt bra på!)


8. Vara en bra syster
9. & en bra flickvän


10. Ridning & hästar


500 frallor senare...

...är jag tillbaka bakom disk igen. Jag har packat fem frallor i varje påse, så att de inte blir hårda och ofräscha. Nu äter jag lunch i form av en halv fralla och ProViva Jordgubb. Bra lunch! Jag vet inte riktigt om det hinner bli någon middag idag. Fredrik kommer hit och tar över vid två, vid halv tre går min buss och vid kvart över fyra börjar jag jobba på skolan. Där ska jag stanna till klockan ett inatt och stå i cafét. Yey!

Ja, för er som läser och ska ut på Konstnattens öland ikväll tycker jag absolut att ni ska komma förbi Ölands folkhögskola och hälsa på mig i Café KingCobra intill Konstens hus. Där kommer vara invigning av konstens hus, konserter, uppträden av elever och annat. Det kommer säkert bli helfränt!
Vi i Hälsa och på Kärnkursen har bakat 500 cupcakes och muffins som ska säljas under kvällen, och köket gör pumpasoppa med kritonger och nybakat bröd. Jag är inte så säker på hur gott det är med pumpasoppa, aldrig smakat och vet inte om jag vågar det heller. Vi får se! Vad tycker ni?

När jag ändå är igång kör vi på en dagens outfit!


Ljusa jeans - Crocker
Svart tröja - H&M
Svart kofta - H&M
Armband - H&M
Leopardmönstrad sjal - D&D




Bakning av cupcakes & party!

Med underbara klasskamrater kan skoldagarna inte bli annat än bra. Här får ni en snabb-titt av mina enkla och lugna skoldagar samt festkvällar.


Tommy, Vera & Elin bakar cupcakes inför Naturforum.


Några stycken av de 100 vi bakade.


Elin & Tommy under försäljningen.


Vera under försäljningen.


Elin & Pili  ♥


Elin & Julian, onsdags kväll.


Pili, Angie & Elin.


Pili, Angie & Elin .


Pili, Jörgen & Elin.


Kalmar Fashionshow 09

Emelie, Mamma, jag & Sofia på Fashionshow i Kalmarsalen i tisdags. Galet kul och helt underbart snygga kläder. Nu ska det shoppas! Vi fick en goodiebag värde 1000 kronor med presentkort, rabatter och massor av skönhetsprodukter. Helt underbart. Nedan följer lite bilder från detta.


Vitamin Wells i glaset, & tidsschemat för kvällen.


Snyggmamma & underbara Emelie.


De bästa. Emelie, jag & Sofia! ♥


Back to work!

Ja, efter en och en halv månad utan Borgholm och Poolbaren är jag tillbaka. Sitter för tillfället i butiken som är öppen nu över Skördefesthelgen här på Öland. Det känns lite som sommar igen, fast kallare. Hösten närmar sig med stormsteg och snart kommer kyliga vintern.
Mamma och pappa åker iväg till Spanien igen om en och en halv vecka. Jag hoppas på att kunna följa med i fem dagar, det ända det beror på nu är om jag får ledigt ifrån skolan under den tiden. Jag håller tummarna!
Håller dessutom tummarna för att Fredrik följer med. Det känns lite surt att allt beror på skolan när det gäller att åka hem till paradiset igen. Dock får man prioritera skolan först, det är faktiskt ett val jag har tagit och verkligen inte ångrar för allt i världen.

Det ända jag ser fram emot när det gäller hösten är de mysiga halsdukarna, fodrade stövlarna, uggsen, vantarna, mössorna och de fina tjocka ullkapporna. I år vill jag ha en röd lång kappa och en benvit päls att välja mellan.

I vilket fall som helst. Nu ska jag fortsätta fixa lite bilder från Kalmar Fashionshow i tisdags och från festen på skolan i onsdags. De kommer alldeles strax upp på bloggen!
xoxo Pili


Ikväll är en bra kväll..

Ja, ikväll är en bra kväll. Mer kan jag nog inte skriva, för då blir det bara fel.
Fest på skolan, och jag gillar det.
Snart åker jag hem.
Puss & kram för världens bästa kväll.

Dress and high heels on x

highOm en timme kommer Emelie & Sofia hit, för att sedan åka vidare över bron till Kalmar. Där möter vi upp mor min, och klockan sex börjar insläppet till Kalmar Fashionshow i Kalmarsalen. En timmes mingel, goodiebags & skönhetsutställning och vid sju blir det modevisning. Jag tycker det ska bli så himla roligt! Kul att få vara tillsammans med bästa vännerna och underbara mamsen.



Kvällens outfit;
Kritstreckrandig kavaj - Fredriks
Fodralklänning med nitar - Gina Tricot
Leggings - Lindex
Guldklocka med kristaller - Novestel



Lockigt hår, röda naglar & röda läppar.


Har jag blivit en hemmafru?

Nej, det har jag då inte alls. Kanske litegrann, men det är bara för att jag måste. Fredrik har jobbat hela dagen idag, och kom inte hem förrän kvart över åtta. Då hade jag maten klar till honom (jag äter inte middagar längre), jag hade städat, damsugat, torkat golven, tvättat och tänt en eld. Jag måste medge att det låter lite hemmafru-aktit. Men å andra sidan blir det inte gjort om inte jag gör det, och visst blir det himla fint när det är tiptop här hemma.

För övrigt så hade vi två timmar boxning i skolan idag. Slutkörd, men en helt underbar känsla. Efter skolan åkte jag till gymmet, crosstrainern i 30 minuter och styrka ben/rumpa i trettio minuter. Tre timmars träning idag, jag är stolt över mig själv. Efter gymmet åkte jag förbi Köpstaden, köpte en shaker och NaturDiet choklad. Jag går på hård diet nu. Tio kilo minus innan nyårsafton! Då ska min nyårsklänning från 07/08 passa igen (plus alla mina gamla underbara jeans). Det kan bli jobbigt, men jag har tagit mig fan på att jag ska klara det.

Nu sitter jag och Fredrik framför tvn och kikar på FamilyGuy. Jag äter på min blodgrape & Fredrik äter pasta & fiskpinnar som jag lagade till förut. Myspys!




Myskväll med grönsaker & dipp!

Godkväll cupcakes.
Vi kom hem från Jönköping vid sju-tiden. Katterna välkomnade oss ungefär en timme efter hemkomsten med lite smått sura miner och skäll för att vi varit borta så länge. Nu är de dock glada igen och ligger och myser i värmen från den öppna spisen som Fredrik har tänt.
Jag har fixat en riktig mysfaktor med levande ljus, grönsaker och en fettsnål tacodipp. Vi har krupit ner tillsammans i soffan och kikar på Kommisarien & havet - i denna stilla natt.
Imorgon är det måndag igen. Allvaret börjar, samt mitt nya liv med träning fem dagar i veckan och bättre, nyttigare kost. Jag ser fram emot det.



Julklappar?

Jag vet, jag är så himla tidig med det där. Dock tycker jag att det är bra att försöka komma på vad man önskar sig i julklapp ganska tidigt. Då har mina julklappsköpare tid att fundera och leta efter något som är bra!
I år önskar jag mig faktiskt bara två saker (väldigt ovanligt). De är ganska dyra, därför håller jag mig till dessa två.

Först och främst vill jag ha en bra, smidig och relativt liten systemkamera. Jag tycker det är så himla roligt att fota och min undervattenskamera är nog en mer fritidskamera än "fotokamera", om ni förstår vad jag menar?
Sen önskar jag mig en riktig hårförlängning, där de smälter in håret med vax, som ser mer äkta ut och det håller längre än bara clips eller ditsydd hårförlängning.

Lite billiga mjuka paket vore kanske inte så fel heller, men får jag dessa två saker så är jag supernöjd!
Och efter julafton måste jag dessutom fundera på vad jag vill ha i artonårspresent. En bröstförstoring kanske? Haha!

 

 


Packas & städas för fullt!

Jag tog en liten paus från städandet och packandet nu. Vi har kommit riktigt långt och kommer definitivt vara klara med allt imorgon. Jag har slagit in en massa porslin och packat allt som ska med och inte med till huset i olika lådor, rensat ur hela köket och fixat. Helene och Micke renoverar badrummet, Fredrik och Danne har kört grejer och gamla möbler till återvinningscentralen.

Alldeles strax blir det en liten lunchpaus, sedan fortsätter vi för fullt.


Saker till huset.
Hur ska vi få plats med allt?


Pili.


Fredrik, babe.


Danne i köket.


Inspiration ♥

Lindsay Lohan är en utav mina stilikoner. Jag blir riktigt inspirerad av hennes outfits, och denna är verkligen en vardagshit! Ge mig skorna!



På väg mot Jönköping..

..med de tre bröderna Murray i bilen.
Med Fredrik i förarsätet & Danne/Simon i baksätet lär jag vara döv när vi är framme. Helt meningslösa konversationer.
Dock gillar jag de få gånger då minstingen Simon fyller i deras diskussioner. Han är så himla söt så det finns inte. Varenda gång han öppnar munnen blir han alltid dumförklarad av sina bröder.
Jag förstår Simon. Jag håller med Simon. Simon är min nya bästa vän!

Jag uppdaterar senare idag, antingen från bilen eller från lägenheten i Jönköping.
xoxo Pili


En onödig kollaps.

Vandringen gick riktigt bra, under den första milen. Jag kände inte av något speciellt, mer än att man tyckte att vi kunde öka farten och sluta stanna så mycket. Min förkylning var helt okej, snuvig och dan, hostade som en idiot, men jag kände mig ändå frisk nog att pinna på .

Efter två mil kände jag mig väldigt rosslig. Jag började få svårt att andas och hostan blev allt värre. Runt 2,4 mil gick allt åt helvete. Febern kom tillbaka och jag blev sjukt yr vilket ledde till att jag var tvungen att sätta mig ner. Luftrören hade vid det här laget täppts igen och svullnat ordentligt och i samband med täppt näsa kunde jag inte andas. Akuttillfälle som det var fick jag låna Alex astmainhalator (jag har definitivt inte astma).

Jag blev hämtad vid Eketorps borg och de körde mig till vandrarhemmet. Jag betalade mitt rum, gick och lade mig och sedan vaknade jag inte förrän Elin sa åt mig att det var mat vid klockan åtta. Då hade jag sovit i fyra timmar.
Fredrik kom och hämtade mig och än sitter jag här hemma med feber, hosta, värkande bihålor, täppt näsa och ont i hela kroppen. Inte roligt, inte roligt.

Nu ska jag värma mig med en sista kopp te, sedan ska jag bara sova sova sova sova!
TILLS JAG VAKNAR!

Imorgon bär det av till Jönköping trots feber och sjukdomar.

Färdigpackad & klar!

Det förvånar mig inte om jag har packat mest av alla.
Nu fattas bara en god natts sömn.

Packlistan ser ut såhär;
- Plåster, halstabletter, nässpray, näsdukar, alvedon & försvarets hudsalva (förkylning, yey!)
- Ombyte för kvällen (linne, tights och kofta)
- Regnbyxor (jackan har jag på mig)
- Handduk, tandborste, tandkräm & hudkräm
- Pyjamasbyxor & t-shirt
- Termos, vattenflaska & fika under dagens gång
- Påslakan, örngott & lakan (vi ska sova på vandrarhem)
- iPod & mobil (bara för att)

Jag tror jag har fått med mig sådant som är nödvändigt över en natt, men det skulle verkligen inte, som sagt, förvåna mig om jag har packat med mig mest utav alla. Det är så himla typiskt mig.

Jag tycker det ska bli så himla roligt. Jag har aldrig varit ute och vandrat så förut, inte på riktigt. Jag ser fram emot det och hoppas verkligen inte att min helvetes förkylning ska förstöra det för mig. Wish me luck!


Efter en supergod köttfärssås..

..ligger jag nu i soffan och väntar på att idol ska börja.
Fredrik lagade mat åt oss idag, en riktigt god köttfärssås och spagetti. Mums! Jag är supermätt och får inte ner en bit till.

Jag var hemma från skolan idag igen. Har varit riktigt dålig de två senaste dagarna och kände att jag behövde en vilodag till. Trots förkylning åkte vi iväg för att köpa grejer inför vandringen imorgon så jag fick trotsa den soffpotatis jag är och åka bort till Köpstaden. Där blev det en ryggsäck, regnställ, termos, vattenflaska, nya strumpor, en kåsa, halstabletter och fika inköpt. Massor med pengar gick, men jag antar att det var till saker jag kommer ha användning för under resten av min studietid på Hälsa & Livskvalité.

Mamma och pappa var förbi en runda också förut, kikade på hur vi bor och så. De åkte hem för en stund sedan och nu har vi som sagt intagit sofforna.

Jag passar på att lägga in lite bilder på huset samtidigt; enjoy!

 


Framsidan.


Uppfarten.


Hallen.


Köket. Älskling lagar mat ♥


Sovrummet.


Vardagsrummet.


Baksidan & altanen


Allt för lite att göra.

Jag sitter och tittar på That's 70 show och har tecknat i ungefär en timme nu. Jag köpte nytt skissblock och mjuka blyertspennor igår, så jag tänkte inviga det nya blocket. Bestämde mig för att måla av en utav mina favoritbilder på mig och Fredrik som vi tog i Spanien.
Här är resultatet.


Idag är hon sjuk.

Jag har åkt på en riktigt rejäl förkylning, näsan rinner och är täppt om vartannat, bihålorna gör skitont, ögonen rinner, jag hostar, jag nyser, jag knarkar halstabletter, jag har ont i kroppen.
Jag har lagt mig i soffan nu och jag tänker fan inte stiga upp på hela dagen (mer än då jag ska värma mer tevatten). Jag har laddat upp här på soffbordet nu, med tekanna, massor av tesmaker, halstabletter och fjärrkontrollerna. Tv:n är min vän idag, katterna är mina gosedjur.

Nu ska jag kika på förlossningskliniken och vänta på att min kamera ska ladda upp. Sedan ska jag lägga in resten av bilderna från Spanien och ladda upp på facebook. So long!
xoxo Pili




What's the big surprise?

Här kommer det som skulle ske. 
Vi välkomnar Smulan till "familjen", en liten gråspräcklig kattunge på 14 veckor som numera bor tillsammans med mig, min sambo Fredrik och vår andra kisse, Katten.


Live like you were dying.

En liten överraskning kommer ske, en oväntad överraskning. Det kommer bli kul, men ni får inget veta förrän det har hänt!

Idag är en fullspäckad dag. Jag och Fredrik ska köra och handla lite nya grejer, samt handla lite till kylskåpet. När vi kommer hem ska vi flytta ut gamla möbler, flytta in nya, köra upp de gamla möblerna till Borgholm och sätta in dem på lagret i poolbaren, flytta in alla mina saker från bilen, laga mat, göra matlåda till Fredrik inför imorgon och massor med annat. Lika bra att köra igång på en gång.
Vi börjar med ÖB och ICA.
Samt, Mörbylånga?

If tomorrow never comes, would he know how much i loved him?

Det har varit en riktigt trevlig dag idag. Vi har skruvat loss golvet och kört möbler ifrån husvagnstältet och vid fyra åkte vi hem till Fredriks föräldrar. Simon, lillebror Murray, fyller tretton år på tisdag så idag blev det lite mysfirande med middag, tårta och presenter. Han fick ett biobesök och valfri restaurang utav mig och Fredrik. Kan bli kul!

Nu sitter vi hemma i huset och ska alldeles strax börja gå bort mot busshållsplatsen. Vi ska bort till Svenberg, som har fest borta i sitt hus i Rönnerum. Är laddad inför ikväll,  superladdad! Ha en fin lördagkväll allihopa, för det ska jag!






Laddning inför idol!

Jag & Fredrik har lagat mat tillsammans, tacos. Vi satt och åt vid teven och bara myste. Jag älskar det här livet!

Nu har vi laddat upp inför idol, jag med mina ekologiska hallon och vindruvor samt supergott vin. Fredrik med chips, dip, cashewnötter och öl! Ikväll blir det tv hela kvällen och imorgon ska vi ta ner husvagnstälten i Borgholm. xoxo


Dålig uppdatering.

Jag har haft mycket och göra nu. Skolan är helt underbar, jag trivs som fisken i vattnet och har verkligen ingen anledning att klaga alls.
Vi har tema natur nu. Mycket handlar om ekologi, som odling och köttproduktion. Vad är bra att köpa för naturen, och vad är inte bra att köpa? Fredrik är trött på mig och mitt tjat om hur gott grönsaker och annat nyttigt är. Han blev chockad när han tittade i kylen då vi flyttade hit. En HEL HYLLA med bara grönsaker. Det är hemskt, stackars Fredrik!
Vi var på en konstgård/ekologisk odling i Dyestad igår. Vi fick plocka med oss en massa grönsaker ifrån ett växthus som de ägde och idag lagade vi mat på det vi fick med oss. Det blev verkligen en riktig veganmåltid.
Till förrätt gjorde vi (Erik, Elin, Anna, Vera & jag) ugnsgratinerad tomat med olika örtkryddor tillsammans med en jättestark chilisås och salviblad. Supergott! Till huvudrätt blev det Pasta Pesto och Pasta med tomatsås samt en grönsallad med paprika, tomat, lök, gurka och ruccolasallad.

Nu är jag hemma. Fredrik lagar mat och jag bloggar. Alldeles strax ska jag sätta igång och diska, sedan ska vi fixa till det sista som vi köpt från IKEA. Vi ska lägga ut mattan, hänga in kläder osv. Sedan blir det systemet och så ska vi hyra en film som vi tänkte se på ikväll, kanske två. Vi tänkte äta lite tacos, se idol, dricka lite vin och bara mysa.
För övrigt vill jag berätta att jag älskar vårt hus. Det är så himla mysigt och så fort vi fått in våra skinnsoffor i helgen kommer det vara helt perfekt! Jag är så himla glad, kan verkligen inte bli lyckligare nu.
Nej, disken väntar. Puss & kram!

Flytten är done!

Vi har sovit två nätter i det nya huset nu. Igår var vi på Ikea och handlade massor med saker. Nya stolsdynor, mattor, fårskinn, galgar, tvättkorg, duschdraperi etc. Supermysigt! Vi var och hämtade Fredriks lilla kisse och åt middag hemma hos hans föräldrar i Borgholm också .
Nu har jag precis ätit lite mellanmål i form av keso, kalkon och gurka med citronpeppar. Slutade vid ett idag, med hemuppgift med som ska vara klart till imorgon. Jag tänkte sätta mig på altanen och göra klart den, sedan ska vi fixa upp alla grejer vi handlade igår.
I helgen ska vi hämta sofforna också, två skinnsoffor och en skinnfåtölj. Det kommer bli så himla fint!

I'm feelin' stronger higher than the moon


Pic: Ashley & MK Olsen

Man kan inte göra annat än älska Olsens chica höstoutfits. Perfekt för halvkyliga men soliga dagar.
 Inspiration!




It's a beautiful day for a white wedding

Pili har hittat sin drömklänning, till sitt drömbröllop någon gång i framtiden.
Får jag inte den här ska jag inte ha någon klänning alls, så det så!



Är den inte underbar? Sagolik? Vacker? Oemotståndlig? Bedårande?
Jag är så förälskad så det finns inte.


You know i've got something happen

Jag skrev ett sms till min mamma förut. Jag frågade henne vart tusan hon hade köpt de superfina tallrikarna som stod i skåpet. Svarta, fyrkantiga och ett par fyrkantiga med ett supersnyggt modernt svart mönster.
Gissa vad jag fick tillbaka?

"De är till dig och Fredrik! Det finns lika många till borta hos farmor. Varsågod älskling!"

Mamma och pappa vet precis vad jag tycker om, och jag älskar henne för det. Jag vill också bli en sådan bra förälder!

Rastlösheten tar över.

Ditt namn? Xandra Pili Matson
Födelseår? 1992
Hur lång är du? Exakta 1.72
Spelar du något instrument? Gitarr !
Har du fått nån kram idag? Nej, det har jag inte.
Dina första tankar när du vaknar? Jävlar alarmhelvete.
Är du hungrig? Nej .
Vart befinner du dig just nu? I mammas och pappas rum.
Biter du på naglarna? Inte längre!
Vad är du bra på? Sång, antar jag. Plugga, och ridning.
Har du några husdjur? Fem hästar och en hund .
Vem är snyggast? Snyggast? Av husdjuren?
Vem vet mest om dig? Jennifer, & Fredrik. 
Vad vill du ha just nu? Mjölk.
Ditt mål i livet?  Just nu, gå ut skolan med superbetyg!
Rädd för? Mörker, flygplan, båtar, lastbilar.. Måste jag räkna upp?
Har du körkort? Om fyra månader!
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Sanna, Sandra .. Dont know!
McDonalds eller Burgerking? McDonalds isf.
Sjunger du? Alltid!
Vad har du för skostorlek? 38-39
Vill du gifta dig? Absolut. Jag vill ha ett riktigt prinsessbröllop.
Kommer du överens med dina föräldrar? Har alltid gjort, de är de bästa som finns.
Din hårfärg? Blond.
Skorna du hade på dig idag? Gummistövlar, har bara varit i stallet.
Grönan eller Liseberg? Liseberg, utan tvekan!
Vad sover du i? Trosor
Kläder du har på dig? Mjukisbyxor, linne & hoodtröja.
Favoritårstid?  Sommar, för värmen. Hösten, för alla snygga kläder!
Favoritmat och dryck? Kyckling! & vin.
Hur svarar du i telefonen hemma? Har ingen hemtelefon.
Hur svarar du i mobilen? "Hallå?"
Sov du ensam inatt? Det var jag & hunden min.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Drack mitt morgonkaffe!
Vad gjorde du för 15 min sedan? Kissade?
Vad var det senaste någon sa till dig? "Jag går in i duschen nu."
Druckit idag? Mjölk, & kaffe.
Vad är det för väder hos dig nu? Soligt!
Godaste glassmaken? Choklad!
Sover du tungt? Jo, det gör jag.
Drömmer du mardrömmar? Inte ofta.
Favoritgodis?  Vet faktiskt inte.
Hur många kuddar sover du med? 2!
Längtar du mest efter just nu? Söndag, & artonårsdagen.
Vad väntar dig om 10 år? Gift, två barn och ett bra jobb.
Saknar du någon nu? Fredrik.
Vill du ha barn? Absolut, jag vill få barn tidigt!
Längtar du till din nästa födelsedag? JA! Arton är något jag ser fram emot.
Är du snäll? Jo, jag är för snäll.
Är du blyg? Ibland.
Är du modig? När jag måste, ja.
Har du använt någon hårprodukt idag? Nepps.
Har du bråkat med någon idag? Nej, det har jag inte.
Vad har du för planer till helgen? Söndag, Fredrik & jag blir sambos!
Är du sugen på något nu? Nej, inte direkt.
En bra film? Ps. I love you
Vem får en kram? Fredrik, mamma, pappa, mormor & morfar, farmor..
Vem får en puss? FREDRIK!
Brukar du läsa horoskop?  Om man läser tidning, ja.

SEX/KÄRLEK
1: Är du singel nu: Lyckligt upptagen !
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta: Jo, det är väl självklart.
3. Är du redo o satsa på ett förhållande nu: Mer än redo.
4. Har du en kk: Nej.
5. Har du kört oskyddat nångång: Det vill du allt veta va?
6. Har du playat någon nångång: Jo, det har jag kanske.
7. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig: Nej.
8. Har du någon kille på g nu: Jag har min Fredrik, han är allt jag vill ha.
9. Haft sex på fyllan: Inte något jag skriver om här (:
10. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det: Ja .
11. Sparat något från ett gammalt/sista förhållande/förhållandet: Inget jag har kvar nu.
12. Somnat gråtande pga kärleken: Tappat räkningen.
13. Varit på en blind date: Nej.
14. Har din pojkvän/flickvän sårat dig någon gång: Nej, det har han inte.

FAMILJ/BOENDE
1. Är dina föräldrar skilda: Nej, lyckligt gifta i snart arton år.
2. Har du några syskon och isåfall vad: Två bröder.
3. Bråkar du ofta med din mamma/pappa:  Nästan aldrig!
5. Har du eget rum: Jo, men jag flyttar hemifrån imorgon.
6. har du enfärgade tapeter: Yes.
7. Har du gjort iordning ditt rum: Nope. Inte här på Björnö.
8. Har du en tv i ditt rum: Nej !
9. Stor eller liten säng: Björnö, liten. I mitt och Fredriks hus, dubbelsäng.
10. Har du dator på ditt rum: Har bärbar !

KOMPISAR
1. Har du nån bästa vän: Jennifer, hon kommer alltid vara min bästa.
2. Är du ofta med dina vänner: I somras, varje dag. Nu, inte direkt.
4. Bästa minnet med en vän: High Chaparall, 08. Med Jennifer.
5. Vilken är din äldsta vän som du känt längst: Jennifer.
6. Kan du vara dig själv med dina kompisar: Jadå.
7. Har du bråkat med din bästa vän: Otaligt många gånger.
8. När hade ni olika meningar senast: Kommer inte ihåg det.
9. Hur längesen var det du träffade en av dom som betyder mest: En månad sedan tror jag.

SISTA SOM
1. Du fick en puss av: Fredrik!
2. Sov med dig i samma säng & när: Fredrik!
3. Du delade ett riktigt skratt med: Fredrik.
4. Du gick på bio med: Fredrik.
5. Du höll i handen: Fredrik!
6. Du gick på stan med: Fredrik, om inte Citygross räknas. Då var det Emelie.
7. Du delade en pizza med: Oj, det kommer jag inte ihåg.
8. Du ringde: Fredrik!
9. ringde dig: Fredrik.
10. Skicka ett sms till dig: Jennifer.
11. Du kramade: Lillebror.

ÖVRIGT
1. Har du nånsin haft utegångsförbud: Nej, det har jag inte.
2. Brukar du tjuvkika in i andras fönster: Haha, inte direkt.
3. Längtar du till sommaren igen: Den har ju knappt slutat?
4. Mår du bra när du kollar i spegeln: Nej.
7. Har du gjort något olagligt: Det har nog alla, men inget stort.
8. Vill du så får du gärna berätta vad: That's my secret.
9.Har du några tatueringar/piercingar hål, och vart isåfall: Öronen och naveln. Tatuering på foten och höften.
10. Hatar du någon riktigt mycket just nu: Nej. Jag hatar aldrig någon.
11. Vem städar oftast ditt rum: Jag.  
12. Favorit plats på jorden: Fuerteventura.
13. Längtar du dit: Alltid.
15. Har du egen dator: Yapp.
16. Hur mår du idag: Jag vet inte!
17. Gillar du din klass; Absolut.
18. Har du mycket pengar just nu: Runt niotusen på kontot kanske.
19. Det värsta du vet: Oj, jag vet inte.
20. Vad vill du jobba med sen: Hälsa & träning, eller på en tidningsredaktion.
21. Kommer du ha förhållande när du går ur skolan: Jag vill ha kvar Fredrik mycket längre än så.

Det som sitter livet ut.

Tatueringar.
Folk tatuerar sig. Det är väldigt vanligt nu för tiden.
Jag har också tatueringar, två stycken.

Många tatuerar sig nuförtiden, för att det är modernt. Dock tänker de inte på hur de kommer känna om tatueringen när de växer upp, blir äldre. Unga, i min ålder, tatuerar in onödiga saker som de egentligen inte kan säga betyder för dem. Många kommer ångra sig i framtiden, undra varför de satte dit det där ärret som kommer sitta tills du ligger begraven meter under marken.

När jag gjorde min första tatuering, på höften. Hibiskus blommor som växer upp från höften mot midjan, hade jag en tanke bakom det hela.
Mitt andra hem, har under en lång tid varit Corralejo, Fuerteventura. Det är en plats som betyder otroligt mycket för mig, en plats som jag aldrig kommer kunna släppa. En plats som jag alltid kommer att återvända till, oavsett hur gammal jag är. På ön är Hibiskusblommor en symbol. Det är en symbol för vad ön har att erbjuda. För mig är det en symbol över mitt paradis på jorden, min plats där jag alltid kan vara mig själv. Därför gjorde jag mina hibiskusblommor.

Min andra tatuering, en turkos fjäril. Fjärilen symboliserar en känsla jag fick utav en gåva. Känslan av att hittat rätt och äntligen slagit sig fri. Fjärilen som flyger på min fot, är en symbol för frihet och passion. 

Jag har funderat länge, har velat göra en tatuering till, två tatueringar till. 
En tatuering som jag planerar att göra ska sitta på ländryggen. En text som lyder "I don't know who invented high heels, but I owe him a lot". Ett citat taget från Marilyn Monroe. 
För mig är det en symbol över något jag varit intresserad av så länge och alltid kommer vara intresserad av; skor. 
Många kanske tycker det är fånigt, men det är något i mitt liv som jag inte kan vara utan, så är det bara. 

En andra tatuering ska sitta på skulderbladet - en elefant (som jag ska teckna själv). En liten elefant, där snabeln sträcker sig mot himlen. På elefanten ska det ringla sig en banderoll med texten "Amor vincit omnia", Kärleken övervinner allt på latin. Elefanten symboliserar min mormor, en person som alltid har funnits i mitt liv och alltid kommer finnas där oavsett vad som händer, som en bästa vän.


Tatueringar är egentligen ett sätt att placera bilder av minnen på sitt eget tempel. Din kropp är ditt tempel och tatueringar är dina egna speciella historiska minnen. Tatueringar är ett sätt att minnas i konst, i alla fall för mig. Kanske borde fler människor tänka så, innan de sätter sig i stolen och låter sig stämplas för alltid.






Då solen skiner..

..hade jag önskat att Shine var hemma och inte hos sin fodervärd. Solen strålar och himlen är blå, vilket gör mig otroligt sugen på en barbackatur ute i det gröna. Typiskt att han inte är hemma! Suck.
Pride är halt, och Fire rider jag inte på. Caisy är inte min häst. Pft, när man verkligen är sugen på att rida så är han inte här. Dumma!

I vilket fall som helst. Jag har pysslat med mockning, hällt upp foder inför lunch och kvällen, fyllt på vatten, sopat och så vidare. Jag fasade inför detta igår, att jag inte orkade stiga upp så himla tidigt en lördag och hålla på med hårt arbete i stallet, men jag måste ändra min åsikt och säga att jag faktiskt trivdes där ute idag. Jag gick runt och kuckilurade för mig själv, tänkte på huset, skolan och massor med annat som har hänt. Jag ska ner vid tolv igen och luncha hästarna ute i hagen, kanske ta in Pride och pyssla lite. Vi får se!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till, sedan blir det att kika lite på tv innan jag sätter igång med pluggandet.


En tidig lördag.

Klockan kvart över sju tvingade jag mig upp ur sängen och gick ner till stallet i pyjamas för att morgonfodra hästarna. Mamma och pappa är ju på Fuerteventura nu och det är min uppgift att fixa stallet i helgen. Jag måste säga att jag älskar ljudet av hästarnas tuggande och doften av stall på morgonen. Det gör att man vaknar till.

Nu har jag precis ätit frukost och druckit två koppar kaffe. Dags för mig att byta om till stallkläder och sticka ner för att släppa ut och mocka alla boxar. När det är klart ska jag upp och ta en powernap, sedan blir det plugg för hela slanten.
SMACK!


Pili har fått inredningsmani!

Nu när jag och Fredrik fått vårt eget, ett litet sött hus på 58 kvm med tre rum och kök, vill jag verkligen få till det som jag vill ha det. Jag och Emelie var på City Gross idag och storhandlade mat till kylskåpet och frysen i huset. Det blev inte bara mat utan underlägg till tallrikar, diskborste, trasor, tvål, diskmedel osv osv. Jag har gjort av med mer än tusen kronor idag och allt till huset.

När vi kom dit, jag hade skrivit på kontraktet och alla mina lådor och väskor var uppackade rusade jag runt i huset och funderade på hur vi kunde inreda, byta ut möbler och fixa för att det skulle bli så hemtrevligt som möjligt. Jag bytte gardiner på en gång. De fula gamla tantgardinerna ersattes av vita panelgardiner, som ska införskaffas till de fönster som jag inte hade till också. Jag har massor av idéer och eftersom att vi redan har fullt möblerat kommer det inte bli så dyrt att fixa till det. Småsaker, det behövs. Lite småjusteringar, sedan är det precis som jag vill ha det. Byte av duschdraperi, fina sängkläder, överkast, lite mattor, ljus och annat smått och gott. Om Fredrik går med på det ska jag byta ut de gamla sofforna (gulgröna är de) som står i vardagsrummet till mina två svarta skinnsoffor. De skulle passa perfekt och verkligen matcha med den fina öppna spisen vi har.

Jag köpte en inredningstidning (Allt i hemmet) av bara farten när jag var inne på Hydro i Lindsdal för att se om där fanns lite inspiration. Sitter inne på bluebox.se och ahlens.se nu också, ser om jag hittar något fint man kan beställa hem som passar. Jag är så himla exalterad över det här, det kommer bli så himla roligt! Stackars Fredrik kommer väl bli galen på mig antar jag. Jag hoppas att han har överseende, haha! Jag är galen.



Superfint från Bluebox
Fruktfat, 199 :-
Duschdraperi, 299 :-
Duopump för diskmedel och tvål, 249 :-



Superfint från Åhlens Hem
Dörrmatta, 169 :-
Vit pläd, 495 :-
Golvlampa, 355 :-


Pili lämnar hemmet...

..& flyttar hemifrån.
Jag har precis kommit hem från skolan och hunnit slänga i mig en macka och en kopp kaffe. Nu är det dags för mina prylar att ta farväl av mitt rum och det lilla huset ute på Björnö för att säga hej till det nya huset utanför Färjestaden. När jag packat klart åker jag och Emelie in till CityGross & storhandlar, sedan rullar vi iväg för att skriva på kontrakt, få nyckeln och lämna alla saker inne i huset.
På söndag flyttar jag och Fredrik in helt och det känns helt fantastiskt underbart. Jag kan inte vara mer lycklig!

När höstens mörker faller..

..kryper känslan fram igen. Den där kalla, tomma dödande känslan som äter upp mig inifrån. Solen skiner inte, himlen är inte längre blå. Mörka moln passerar och tunga regndroppar bildar ett tomt eko när löven faller.

När höstens mörker faller lyser du upp det mörka. Då känner jag dina armar värma mig i natten. Jag känner din stubbiga kind mot min, känner dina lena händer smeka min hud.
När höstens mörker faller kysser du mina läppar och ger mig gåshud med din mjuka tunga.

När höstens mörker faller är jag hel igen.
Jag trodde inte jag skulle hitta dig. Du som fick mig att hitta tillbaka till det verkliga, du som fick mig att öppna ögonen till en helt ny värld. Du som hittade min gömda nyckel, du som rev de murar jag byggt upp. Du som fick mig att hitta tillbaka till mig själv.

Du hittade mig, tog mitt hjärta med storm och fick det att slå fortare än det någonsin har gjort.
När höstens mörker faller är jag inte ensam,
när höstens mörker faller är det du och jag.
Och ingenting kan göra mig lyckligare.


Pili är nöjd med dagen!

Jag kom till skolan i morse klockan tio i åtta. En utav mina lärare, Sigrid, visade mig vägen bort till det klassrummet jag kommer hålla till i under ett år och jag fick sätta mig för att vänta in de andra.
Jag måste säga att alla var väldigt trevliga. Jag kommer säkert trivas superbra i min klass.

Vi åkte till en ekologisk odling idag. Vi fick veta hur det funkade med ekologiska varor, vad som var bättre än de varor som inte är ekologiska och varför vi ska välja kravmärkta produkter. Det är ganska intressant egentligen, trots att jag aldrig varit intresserad av det innan. Nu förstår jag principen med GMO och hur illa människor beter sig som producerar livsmedel.
Efter odlingen var det meningen att vi skulle iväg på skogsvandring och äta lunch vid en sjö, men piskande ösregn stoppade oss. Vi åkte ut till Sigrids stuga och åt lunchen istället, pratade om livskvalité och hur vi såg på det materiala samhället vi har idag.

Klockan tre hade jag möte med min klassföreståndare. Jag kommer att plugga sju ämnen vid sidan av hälsa och livskvalité. Matte A, Svenska A & B, Engelska A, Historia A, Samhälle A och Religion A. Jag har redan satt igång med historian, samhälle och svenska. Det kommer bli tufft, men jag måste erkänna att jag älskar det. Äntligen kan jag få ut lite utav mina dagar.

Imorgon blir det ännu mer naturlig kost. Vi ska ut i naturen och lära oss om svampar, plocka bär etc. Det kan bli intressant, även om det inte låter så himla kul! Jag gillar det.

Nu har jag spenderat min kväll med historia, så för min del blir det slappna av framför teven en stund och sedan ska jag lägga mig och läsa deckaren vi ska läsa i svenskan.
Myspys.

En bild innan jag åker.


Du är bäst


Uppe med tuppen...

...& jag måste erkänna att jag är pigg, konstigt nog. Jag steg upp klockan kvart över fem imorse för att duscha, klä på mig, sminka mig, fixa håret etc. Det kan vara jobbigt att vara tjej!
Jag har i alla fall fått i mig mitt kaffe och nu borstar jag tänderna. Jag och Emelie ska ner och fodra hästarna om tjugo minuter sedan styr vi bilen mot Färjestaden.

På tal om annat, så läste jag precis en kommentar som Fredrik skrev till mig för två inlägg sedan. Det löd något i stil med "Om du laddar upp allt för hemska nakenbilder på mig så får du smisk, du vet att jag menar allvar ;)".
Därför tänkte jag berätta en liten historia som skrevs under första veckan på vår semester.

Fredrik ska precis ta en snabbdusch. Jag står inne i sovrummet framför spegeln och har precis börjat sminka mig när min kära pojkvän rusar ut från badrummet helt naken, skriker och hoppar upp i sängen. När han ligger där och skakar är det ända han förmår sig att säga; kackerlacka!
Jag vägrar gå in på toaletten och även han känner sig inte direkt manad. När han sedan springer ut i hallen, tar på sig sina skor och rycker åt sig sopskyffeln kan jag inte sluta skratta. I ungefär tio minuter hoppar han in och ur badrummet och försöker få tag på kackerlackan. Det ser ut som att kackerlackan kommer vinna fighten, tills han väljer helt fel utväg och flyr ut i hallen. Fredrik mosar då kackerlackan med sopskyffeln. Han ska slänga ut kackerlackan från balkongen när han ser att jag ställt mig längst in i köket, så för att retas går han närmre med kackerlackan mot mig. Jag får till slut panik, slår undan sopskyffeln och kackerlackan flyger iväg.
Vi hittade honom under micron.
Vi båda fick oss ett gott skratt, samt några fina naken-kackerlacksjagar-bilder.
Underbart !

Under tiden jag väntar...

Fredrik är inte klar, så jag tänkte påminna er om att Pili fortfarande är rätt korkad.
Igår när vi satt på planet, högt upp i luften, sitter jag och filosoferar. Fredrik tittar på mig och frågar vad jag tänker på.

Pili - Himlen är så himla högt upp! När man står nere på marken känns det som om att man kan ta en stege och nå himlen, men det kan man ju inte. Vi är inte ens hela vägen upp i himlen nu!
Fredrik - Vi låtsas att du aldrig sa det där, och så berättar vi det inte för någon.

Senare sitter jag ännu en gång och filosoferar.

Pili - Om man sätter vingar på en bil och kör upp i 280 kilometer i timmen, visst kan bilen flyga då?
Fredrik slår sig i ansiktet, vänder sig om och suckar. Inget svar.


Tillbaka till verkligheten!

Pili är tillbaka. Efter två internetlösa underbara semesterveckor i Corralejo befinner jag mig nu i Jönköping hemma hos Fredrik. Vi ska alldeles strax ta bussen bort till A6 och inhandla block, pennor etc inför min skolstart imorgon.
Måste medge att det känns lite pirrigt. De andra i min klass har redan gått tillsammans i två veckor och jag kommer in som en nykomling. Dessutom är jag yngst av alla, som ligger på en ålder mellan 20 och 25 år. Det kommer säkert gå jättebra, men jag är ändå nervös.

Det ska bli roligt att komma igång igen!

Jag är tillbaka i Kalmar ikväll klockan kvart i nio. Kommer lägga upp bilder från resan så fort jag kommit hem och lugnat ner mig litegranna efter de två resdagarna som varit.
PUSS!

RSS 2.0