Dåligt med uppdatering!

Jag befinner mig ute på Björnö, i mina föräldrars hus. Har hand om hästarna hela veckan och har varit här sen i tisdags. Tycker det är mysigt att komma tillbaka till stallgörat igen, jag älskar det. Ridning och pyssel hela förmiddagen.

Idag städade jag dessutom sadelkammaren och möblerade om. Nu ser det ut som ett riktigt hästkontor, westernstuk så det smäller om det. Mamma och pappa kommer bli jättenöjda, det är något som är säkert! Jag tycker om att göra de glada, speciellt när de är iväg så länge som nu.

Imorgon ska Bumbi tävla sitt första lopp på evigheter, tillsammans med Malin. Åker dit vid ett och ska coacha dem igenom allt, underbart. Han tycker det är så himla roligt att springa och han behöver sina sista år på banan för att må bra. Hoppas att allt går riktigt bra! ♣

Nu blir det tv !
Tjing ♥


Pili har börjat räkna kalorier!

Nu skall det införskaffas en matvåg också. Nu är det slut på onyttigt och fusk, allt! Dags för mig att ta tag i det jag vill bli av med och göra det ordentligt, punkt slut. Det blir max 1200 kcal per dag och fettförbränningsträning fem dagar i veckan, i form utav pass som spinning, bodypump, easyline med mera. Ha, nu är jag peppad. På nyårsafton ska min gamla klänning passa!

Ikväll blir det 2 n' a half men i soffan tillsammans med min prins. I munnen stoppar jag lättyoghurt, färska hallon, fettsnål müsli och knäckemacka med skinka/tomat. Lite kamomillte till detta gör grädden på moset, mums!




Someone's watching over me

Jag älskar att vara tillbaka hos Fredrik hemma i huset igen. Jag har saknat det där med gymmet, myset på kvällarna, matlagningen. Ikväll gjorde jag lite extra jobb i köket och gjorde en supergod kycklingrätt! Här är receptet och en bild;

-Häll över 2 dl matolja i en stekpanna, finhacka en och en halv chili, finhacka fem vitlöksklyftor och bryn i oljan.
- Stek två kycklingfiléer fyra till fem minuter på varje sida i samma stekpanna och börja koka vatten till spagetti.
- När kycklingfiléerna stekts och fått stekyta, häll i två dl matgrädde och en dl vitt vin. Låt koka.
- Häll i spagettin när vattnet kokat upp, koka så länge som behövs.

Servera tillsammans med en färsk sallad. Jag hade sallad, gurka och tomat på tallriken.
Så himla gott blev det! Sjukt gott! Till och med Fredrik gillade det. Han sa något i stil med "Du är verkligen duktig på att laga mat". Då blir man alltid glad!

Nu har vi precis kikat på Little Miss Sunshine och myst i soffan. Lara Croft - Thombraider nästa! Love ♥



Bloggtorka..

Ja, jag har sådan bloggtorka. Tänkte bara säga det!

Feber på gång..

Ja, jag har allt känt mig halvdåsig hela dagen. Så fort jag kom hem från skolan gjorde jag pojkvännen min sällskap i sängen och vilade ett tag. Nu ligger jag med kläder på, ulltofflor och filtar i soffan ovch fryser trots att det är 25 grader. Min finaste satt och eldade upp ordentligt för min skull.

Han har precis kört iväg till Maxi för att handla lite småsaker. Mjölken är slut och han skulle ha chips till idol. Ikväll ska vi äta ris och hemmagjord wok! Mumsigt.

Pili is back!

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen nu och tycker att det är dags! Jag befinner mig just för tillfället i skolan. Tillbaka i Sverige efter en veckas underbar semester tillsammans med familjen. Bilder kommer senare.

Dagen har spenderats i träningssalen och i klassrummet. Vi hade ett entimmespass intensiv box i morse. Efter det blev det bara att sätta sig vid datorn och skriva ifatt alla arbeten som jag hamnat efter på sedan resan. Off the grid, alternativ värld och en debattartikel. Allt är klart och nu ligger jag före tidschemat, ingen press längre! Det innebär att jag kan fokusera på träningen (glädjeskutt!!).

I eftermiddag ska jag köra bara kondition. 30 minuters crosstrainer och 20 minuter rodd. Klockan halv fem blir det dans och planering av åttor inför mitt och Elins idrottspass efter lovet. Innan hemfärd ska jag stanna till på Köpstaden och köpa en GI-dietbok på bokhandeln. Super!  (:

Lovar för övrigt att jag kommer uppdatera mycket mer nu!

Packad och klar!

Ja, nu är jag packad och klar. Jag och Fredrik ska kika på en film och mysa lite i soffan innan vi beger oss iväg mot Norrköping flygplats. Jag hör av mig på vägen dit!
xoxo Pili

Måndagsångest..

Varje måndag, likadant. Jag älskar den här skolan, älskar den här klassen, samtidigt som jag känner "helvete, jag orkar inte en vecka till". Jag kan tänka mig att det varit stressen över alla ämnen jag pluggat vid sidan av, men jag har bestämt att jag ska dra ner på ämnena och bara fokusera på matte, svenska och engelska efter skolan.

Alldeles strax ska jag springa ner till Jönssonsalen och kolla måndagsforumet. Den här dagen är en allmänt seg dag, med massor av arbete om OtG. Handlar mycket om att leva utanför nuet och så, vi har en uppsats vi ska skriva om en alternativ värld vi skulle vilja leva i.

Ikväll blir det packning, tvätta kläder och packa necessären. Jag ska leta upp mitt pass, Binterkortet och växla pengar till euro. Imorgonkväll åker jag till Kastrup i Danmark och ska sova på flygplatsen. Vid klockan sex på onsdagmorgon lyfter planet mot varmare delar av världen. Det ska bli så himla kul att träffa mamma, pappa och lillebror igen. En vecka ledigt kan behövas nu, känner jag.

Nej, dags för mig att kila!
xoxo Pili

En äkta söndag! ♥

Så himla mysigt är det med söndagar. Det är den dagen man verkligen inte behöver göra någonting, och jag älskar det. Jag och Fredrik har bara varit hemma och legat i soffan hela dagen! Vi steg inte upp förrän kvart över ett, sedan åt vi frukost i form utav en supergod Köttfärssås á la F Murray. Efter det har hela dagen spenderats i soffan (efter disk och lite undanplock). Jag kokade bär och så åt vi det tillsammans med vaniljglass till Hål i väggen, & nu ska vi se på Parlamentet.

Imorgon blir det skola igen, samt packning. På tisdag blir det skola och plugg, och på kvällen runt klockan åtta går tåget mot Köpenhamn. Jag åker till Fuerteventura, där mina föräldrar och min lillebror befinner sig just nu. Där ska jag vara i en vecka, helt underbart att komma ifrån hösten ett tag. Dock kommer jag sakna mitt hjärta otroligt mycket. Speciellt nu när vi har spenderat mer än tre månader tillsammans dag och natt! ♥

Girlsnight ♥

Nedan kommer lite bilder från tjejkvällen igår. Supermys , trots att jag förstörde stackars Sandras vardagsrumsbord.


Sandra & Fia


Pili & Sanna


All the bruds.


Pili & Fia ♥


Hårfärgning och ögonbrynsplock!

Ikväll smäller det... igen! Brudarna i gänger från nian samlas ihop, pimplar vin och snackar skit en hel kväll. Jag längtar så jag spricker, helt sjukt!

Så, nu förbereder jag genom färgning av utväxten och plockning av ögonbrynen. Både och behövdes rätt så rejält. Jag får bara hoppas på att inte utväxten blir i en orange nyans, det kan hända ibland beroende på vilken hårfärg jag använder.



Lite från gårdagens shopping från Maybelline;
- Lash Stiletto Mascara
- Mineralfoundation


Fresh saturday!


En skrivuppgift i svenskan;

En mycket nogrann miljö/personbeskrivning i en novell eller två olika texter.
Jag valde i en novell.

Den röda väskan

Perrongen var kall. Den grå betongen spred en jobbig känsla som satte sig hårt i var människas bröst. Man kunde höra tågens rasande skri eka mellan de hårda väggarna blandat med de stressade rösterna som kom ifrån andra sidan rälsen där tågen gick till centrum. Det luktade unket, luktade gammalt skräp och ruttet.


Jag hade precis fått en ny tröja, en svart tjock stickad tröja. Den värmde, trots det kalla regnet som piskat mot mitt ansikte och den hårda vinden som fått mig att vilja vända om på vägen till stationen. I handen höll jag min väska, den fula bruna väskan som jag haft i flera år. Jag behövde en ny väska, en finare väska, men för tillfället spelade det ingen roll.


Jag stirrade tomt ner på det skitiga golvet och synade vartenda klotter, varenda liten spricka, vartenda litet dammkorn. Snyftningar, hulkande tunga andetag från en tunn flicka som satt på bänken nådde mitt öra. Jag tittade upp, såg det röda stripiga blöta håret hänga ned över hennes nedböjda smutsiga ansikte. Hon skakade, frusen och kall. Våta droppar föll ner från hennes slitna byxor och bildade något av en sjö runt hennes bara fötter. Hennes tröja var tunn och blöt, så tunn att jag kunde se hennes hud skina igenom. Jag satte mig bredvid, tyst. Vid hennes sida stod en väska, en röd liten resväska. Jag tittade på henne, tittade på hennes ynkligt tunna armar och hennes skarpa konturer av skelett över axlarna. Jag tyckte synd om henne. Hon skakade, skakade så mycket att bänken rörde sig.


”Hej”, sa jag. Hon tittade upp och jag möttes utav tomma ögon, men ändå så vackra. De var fyllda med tårar, fyllda med en obeskrivlig sorg. Hennes läppar var som tunna streck i det vackra ansiktet, blå. De markerade kindbenen och hennes höga panna fick hennes näsa att se liten ut. Hon drog hennes smala hand över ansiktet och torkade bort tårarna som rann. ”Hej”, svarade hon och tittade på mig med en stor osäkerhet.


På något sätt passade hon in där. Den tunna, kalla och blöta flickan med stripigt hår och inga skor. Hon passade in i betongen, passade in i den bilden man skapade sig av sådana väggar. Hon var fast där, inrutad i den bottenlösa oceanen.


Jag lade handen på hennes arm och kände hur min inre värme förändras, kall som is. Hon drog snabbt sig undan och flyttade sig ett steg ifrån mig på bänken. Jag tog av mig min stickade tröja och gav den till henne. ”Du ser ut att frysa, ta den här”, sa jag. Ännu en gång tittade hon på mig med de tomma ögonen. ”Den ser ny ut, jag kan inte ta den ifrån dig”, huttrade hon. Jag insisterade, såg den stackars flickan trä tröjan över huvudet. Den späda kroppen drunknade i den, den gick ända ner till knäna. ”Tack”, sa hon och tittade återigen ner i backen.


”Jag ska till min morfar, hälsa på honom på ålderdomshemmet. Jag missade det sena tåget igår så jag fick
ta det tidiga tåget idag. Jag höll på att försova mig i morse, men jag klarade det”. Jag försökte få med henne i en konversation, försökte få henne att se på mig och le. Hennes huttrande blev allt mindre och mindre. Hon kröp ihop som en liten boll på bänken och vilade sin kind mot sina spetsiga knän. ”Vart ska du någonstans?”, frågade jag.

”Hem”


Efter vad jag tyckte kändes som en evighet lyfte hon på huvudet igen och såg på mig. Tårarna var borta, hennes läppar som förut hade varit så blå av kylan var nu klart röda. Ett litet leende, ett betydelsefullt leende, och hon kysste mig. Läpparna var mjuka, aldrig förr hade jag känt sådana läppar som hennes. De var förtrollande, jag hamnade i trans. Kanske en förälskelse, kanske en förälskelse för stunden. En förälskelse som skulle försvinna bort med horisonten och försvinna ner i djupet, till en annan plats.


Tåget rullade in på perrongen och stannade med första vagnen intill vår bänk. Jag gick in och kände varm luft slå emot mig. Jag kunde inte slita bort bilden av flickan ur mitt huvud. Aldrig hade jag sett något så ynkligt, och ändå något så vackert. Jag satte mig ner på mitt säte och tittade ut på perrongen. Kvar bredvid bänken stod min bruna, fula väska. Jag tittade hastigt på klockan. Två minuter kvar, jag skulle hinna. Jag reste mig upp och rusade ut genom dörrarna, men blev för ett tag fast i mig själv. Mina ben ville inte röra sig, ville inte ta mig mot min bruna, fula väska. Flickan, den tunna flickan med det stripiga håret stod intill spåret med ögon fyllda av tårar. Hon som precis hade gett mig min första kyss. Hon hade på sig min svarta tröja. Jag fick en blick, en blick som bad om förlåtelse men visade tacksamhet.


Tåget började rulla
Och kvar på perrongen stod bara den röda väskan.



Pili


Lite shopping & god middag.

Efter träningen idag åkte jag och Fredrik iväg till Kalmar. Har shoppat en kappa och lite andra småprylar, bilder kommer nedan! Fredrik köpte också en supersnygg jacka och ett skärp på New Yorker. De har så himla snygga kläder på New Yorker. När shoppingen var klar och allt inhandlat körde vi ut till Björnö, mamss och papss åker till Spanien imorgon så det blev lite middag och ridning. Fredrik red också, så himla kul att han ville. Jag är imponerad, superduktig var han.

Jag fick två bikinis av mamss och papss min också. Dessutom fick jag låna deras lilla minidator till skolarbeten, och deras spikmatta. De är ju för gulliga, mina föräldrar! Kan nämna att det faktiskt var de som betalade min kappa också. ♥

Nu är vi hemma, har krupit ner i soffan igen. Jag har lagt in tre dagars träning på Funbeat och skrivit upp hur dagens kost har sett ut. Ska bli kul att äntligen börja med träningslära och kost i skolan. Det har jag verkligen sett fram emot.




Leopardmönstrad halsduk - Gina Tricot
Röd kappa - H&M


Hårfärg -H&M
Puder - MaxFactor


Plånbok i skinn med nitar - New Yorker


Bikini från mamss - Panos Emporio


Bikini från mamss - Panos emporio


Att man kan älska varje sekund..

Det finns nog inget bättre än kvällarna hemma i huset. Det finns nog inget bättre än att krypa ner i soffan iklädd myskläder tillsammans med Fredrik. Tända ljus, brasan brinner för fullt och teven glöder. Det är någonting jag ser fram emot varenda dag. Den lilla tiden vi spenderar tillsammans, kanske med skurna frukter och någon god dricka. Kanske med en påse chips och dip, eller popcorn. Bara vara, inte säga någonting. Bara känna värmen.

Kvällen ser ut så ikväll. Hål i väggen, Parlamentet och sedan Kommisarien och havet. Söndagar är dessutom otroligt bra! Massor med bra på teve och en lugn laddning inför kommande veckan.

Inflyttningsfesten igår var otroligt lyckad. Jag hade så himla roligt och att dessutom Sandra kom med sin pojkvän från Växjö gjorde mig riktigt glad. Jag har saknat henne.

Nu ska jag poppa lite popcorn och skära upp en blodgrape, Kommisarien och havet på g!
xoxo Pili


Laddar inför inflyttningsfesten.




Love is what it is.



För mig är du allt.


Plugg, plugg, plugg.

Jag gjorde ett väldigt bra val idag.
Trots att jag får ledigt för att resa till Spanien nästa vecka, stannar jag kvar här hemma för att hålla mig på rätt schema i skolan, vara ifatt och inte lämna Fredrik & Katten ensamma i huset. Jag får helt enkelt ta mig tiden att åka tillsammans med familjen och försöka få med mig Fredrik över nyår istället.

När jag kom till skolan i morse visade det sig att vi skulle arbeta individuellt fram till klockan halv ett. HELT sjukt onödigt för mig att ens komma hit. Jag skrev klart det arbetet vi skulle skriva på igår, samt inskickat och rättat.  Detta innebär att jag egentligen hade kunnat få sovmorgon, sitta hemma och plugga och sedan åka till skolan vid halv ett istället. Underbart.

Jag tar tiden på mig att fortsätta skriva på mitt NK-arbete. Dock har jag alla papper och fakta hemma, så jag får sitta och än en gång leta upp allt på internet igen. Jag antar att det får vara värt arbetet.


RSS 2.0