Godkväll!

Vi har i alla fall varit på middag hemma hos Fredriks föräldrar idag. Hans farmor och farfar kom från Örebro för att hälsa på. Riktigt mysigt var det, jag och Jacki (Fredriks farfar, stavning) trivdes riktigt bra ihop. Vi snackade hästar och trav!

Sitter ännu en gång vid skrivbordet, den här gången med en stooor kopp kamomillte och min supermysiga nya stooora kofta. Stort är nice! Jag har jobbat i två timmar och ska fortsätta jobba några timmar till, så att jag blir klar. Dessutom måste jag städa, damsuga och vika tvätt. Våra familjer kommer på middag här imorgon, så det ska bjudas på "finmat". Vill ha det rent då också.

Men, nu är det dags för mig att fortsätta jobba.
Ciao ♥




Godmorgon tisdag!

Snodde en lista från Kenza som jag tror kan vara lite småskoj!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte iväg själv utomlands. Det är jag faktiskt riktigt stolt över, jag är flygrädd! Och så jobbade jag som bartender i Poolbaren också! Dessutom flyttade jag ihop med min pojkvän och är sambo. Jag hoppade av gymnasiet !

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inget nyårslöfte, tur det.
 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, det tror jag inte.

4. Dog någon som stod dig nära? Ja, min kusin Emelie gick bort..

5. Vilka länder besökte du? Spanien, Cypern .. Inte mycket mer. Dock var jag i Spanien fyra gånger!

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett jobb, och pengar så jag klarar mig. Man kommer inte långt på 2200 i månaden!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Den 10 juli! Dagen jag träffade Fredrik ♥

8. Vad var din största framgång 2009? Hmm..  Jag hade nog ingen direkt framgång..

9. Största misstaget? En person jag träffade, som jag trodde jag kunde lita på men visade sig vara ett riktigt asshole.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Well, migrän och någon småförkylning.

11. Bästa köpet? Oj! Jadu, det måste nog vara alla skor och mina wayfarers.
 
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resan till Spanien, och så inköpen till huset på IKEA.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det finns mycket, men mest av allt Poolbaren & att jag träffade Fredrik.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Release me, When love takes over, I know you want me, Hungry eyes, When it was good och massa annat.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hmm. Jag tror att det var olika. Det har hänt så mycket.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer, och lagt ner mer tid på mina riktiga vänner.
 
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit människor såra mig.

18. Hur tillbringar du julen? Med min & Fredriks familj!

19. Blev du kär i år? Oj oj oj, kärare än någonsin!

20. Favoritprogram på TV? Inte en aning. The Hills & The City  , men jag har inte MTV! PFt.

21. Bästa boken du läste i år? Jonas Gardells Jenny!

22. Största musikaliska upptäckten? Oj, inte en aning. Jag har fastnat för The script, om det är så det menas?

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag får alltid pengar och det är precis vad jag önskar mig!

25. Något du önskade dig men inte fick? Nej (:

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag var ute och fikade med Sofie först, sen på kvällen kom flickorna mina och så blev det vin och tre-rättersmiddag.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ett riktigt jobb under den tiden jag var "skol-lös".

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Svart/vit. Dock mycket pastell på sommaren.

29. Vad fick dig att må bra? Sommaren på Poolbaren, när Malin kom & hälsade på, Fredrik, familjen.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha, jag har aldrig varit sugen på någon kändis.

31. Vem saknade du? Malin, mest av allt. 

32. De bästa nya människorna du träffade? Jag har träffat så himla mycket nya människor.. Jag är glad att jag träffade alla.


Mina favvisar!

Igårkväll när jag slutat jobba passade jag på att rensa bland alla mina necessärer och slänga allt som var tomt, totalt oanvändbart och så vidare. Jag hittade en liten låda med en massa smycken som jag inte använt på evigheter, och där i hittade jag mina döskalle-örhängen! De var mina favvisar när jag var typ, tretton fjorton år, så gissa om jag blev glad! Visst, de kanske inte är riktigt guldiga längre utan mer åt bronshållet, men de är fortfarande jättefina.

Och , ja. Som vanligt är det jobb som väntar. Jag har bara 600 stycken kvar och det känns SJUKT bra, faktiskt.
Ciao ♥



Haha! Såhär glad är man innan jobbet sätts igång. Fulaste bilden i bloggen hittills, men lite måste man väl bjuda på sig själv....


Shopping i mellandagskaoset!

Jag lyckades, trots mycket folk, hitta mycket som jag ville ha & är otroligt nöjd med mina shoppinginsatser ! Hurra! Nu är jag glad nog att sätta mig och dra igång några timmar jobb.




~ Dagcreme från Nivéa
~ Schampoo & Balsam
~ Hårborste
~ "Sunkissed" - set
~ Mikrofiberansiktshandduk från Laurá
~ Tights från Gina Tricot



~ Cleansingwipes by H&M
~ Rougeborste i "guld"
~ Lash Stiletto från Maybelline
~ Eyeliner, svart från H&M
~ Hårklämma med blomma från H&M



~ Glittrigt & klarblått nagellack från Depend
~ Crystal Gloss från Ruby Kisses



~ Guldiga sandaletter 10 cm från SkoPunkten



~ Svart halterneck-klänning med paljetter från Cubus



~ Rödrutig herrskjorta från Carlings



Passar på att lägga upp parfymen jag fick utav storebror min i julklapp. Christina Aguileras, en utav mina favoritparfymer. Tack Hampus söte !


God morgon!

Ännu en dag vaknade jag liiite för sent än tänkt. Dock hinner jag jobba några timmar innan vi ska åka hem till mamma & pappa för lillejulafton. Min storebror och hans flickvän kommer, så lite mer paketöppning ska det allt bli! Mysigt.

Jag sitter i mitt nya nattlinne som jag fick i julklapp, fårullstofflor & invirad i en stooor kofta. På skrivbordet står en kopp kaffe och på skärmen skymtar jag jobb. Ska få det klart innan nyår, så det är bara att snabba på.



Juldagen i all ära..

Vännerna mina som är arton fyllda år och över festar ikväll. Jag sitter vid skrivbordet, njuter av att vara hemma & tänker tillbaka på gårdagen under tiden jag knappar på tangenterna med jobbet. Jag har precis slutat och håller på att ladda över bilder från kameran hit över.

I vilket fall som helst. I onsdags åkte vi hem till familjen Murray för att ha lite extra julafton. Vi åt supergott julbord, ost & kex, drack chili/chokladglögg och spelade på bingolotto. Tyvärr har ingen utav oss den där extra turen, så någon vinst blev det inte. Dock ser jag den otroligt trevliga kvällen som en vinst! Vi sov där och på julaftons morgon fick vi hemkokt risgrynsgröt och skinkmacka. Jag ringde och sjöng för papssen min också, som fyllde 47 år. Vi gjorde oss i ordning efter julfrukosten och satte oss sedan i sofforna och spelade alias medan vi väntade på att tiden skulle gå. Vid halv ett var det time för julklappar. Jag fick vara "tomte", så jag drog på mig tomteluvan och delade ut paketen som låg fint under granen. Jag fick en superfin handmålad skål och en biobiljett av Fredriks föräldrar, en bok - "Skönhetsbibeln" av Fredrik, en Marschoklad av Fredriks lillebror Simon och så fick jag och Fredrik en filt med kattmotiv tillsammans av hans föräldrar. Så himla fina presenter och jag blev jätteglad!
Efter paketöppningen fikade vi lite och sedan var det time att åka vidare till nästa familj.

Vi svängde förbi hemma i huset och lämnade katterna innan vi åkte hem till mina föräldrar. Hämtade alla julklapparna som skulle dit och så.

När vi kom fram stod julmaten på bordet och Kalle Anka skulle precis börja. Vi tog mat, drack vin, tittade på när den galna fågeln störde Kalle och när tomten lyfte med renarna. Jag älskar julstämningen som är på julafton. Kalle Anka, julmat, julgodis, musiken och att familjen är samlad. Vi skålade för pappan min också.
Efter Kalle Anka var det dags för ännu fler julklappar. Ludwig och mamma fick vara "tomtar" där ute och soffan fylldes med paket. Ännu fler paket öppnades och jag måste säga att det var riktigt fina i år. Jag blev jätteglad! Jag fick en ny akustisk gitarr (svart och vit med stålsträngar!!!!), en päls av Fredrik, örhängen & armband, pengar, ansiktsmasserare, mikrofiberhandduk till håret, en klarröd jättefin väska, parfym, tights och sist men inte minst - EN IPHONE! En vit 8 GB som kommer på posten på måndag . Lycka!

Under kvällen spelade vi pappas nya spel D'Jay, så jäklar kul att vi inte ville sluta. Pappa & Ludde vann hela tiden! Vid tre blev det läggdags efter en helt underbar julafton . Tack allihopa!


Inte mycket ledigt

Har jobbat sen klockan halv elva i förmiddags med en och en halv timmes paus. Nu är det lektion på Dimdim i Terpaeutisk basmedicin. Lite smått segt att det inte blev något ledigt alls idag, faktiskt, men det är sånt man får stå ut med när man har många bollar i luften. Hujedamej!

Jag har räknat ut att det bara är 19 dagar kvar innan jag når den populära siffran 18. Jag kommer att befinna mig i Corralejo på min artonårsdag och ska fira ordentligt där nere i värmen. När jag kommer hem sen blir det första gången ut på krogen och verkligen handla lagligt i baren, det ska bli helt underbart! Körkortet ska tas dessutom. Wohu!

Nej, lektion nu.
Ciao!

Inget jullov för mig!

Jag har skjutit fram mitt jullov, till januari. Sitter vid skrivbordet och jobbar som en tok just nu, har dock tagit en halvtimmes paus. Eftersom att jag måste bli klar med SFKM's uppgifter innan nyår har jag massor att göra. Dessutom har jag lektion ikväll vid åtta och måste fortsätta plugga på Basmedicinen. Hujedamej!

Det som är så skönt med jobbet är att varje timme ramlar det in 150 kronor extra på kontot. Jag måste erkänna att det är pengarna som får mig att fortsätta, annars hade jag nog dött. 150 kronor är inte speciellt dålig, inte sant?

I vilket fall som helst, så blir det jobb nu alla dagar utom julafton, såklart. Jag måste stiga upp tidigt och sätta mig i det kalla rummet där katterna sover och knappra på tangenterna. Mitt jullov är som jag skrev ovan, uppskjutet till 1 januari då vi tar flyget till Kanarieöarna och hem till Corralejo i två veckor. Jag längtar så jag spricker! Det blir en lugn nyårsafton eftersom att vi åker från Malmö vid tio i nio på morgonen den 1.

Nu ska jag koka mig lite te och sätta mig framför brasan i tjugo minuter för att värma mig. Jag är så kall att det inte går att beskriva. Värmen når inte riktigt hit, tyvärr.
Ciao ♥

En lista

Nämn något som gjorde dig glad igår: Julbaket och mammas goda köttbullar!

Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov som en stock.

Vad gjorde du för 15 min sedan: Satt på samma plats som nu, jobbar.

Det sista du sa högt: "Fredrik, kan du släppa ut katten?"

Det senaste någon sa till dig: "Ja, det kan jag"

Vad har du druckit idag: After Eight-Kaffe

Vad var det senaste du åt: Risgrynsgröt, mjölk och kanel! Mums!

Vad var det senaste du köpte: Julklapp till min kära storebror.

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun!

Vad är det för väder hos dig nu: Sol & massor av snö.

Godaste glassmaken: Rocky Road, om den räknas som smak. Choklad med pecannötter & marshmallows.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut!

Sover du tungt: Otroligt tungt.

Drömmer du mardrömmar: Den ända gången jag gör det handlar det bara om att Fredrik är dum, typ. Haha!

Trivs du med ditt jobb: Har inget direkt jobb, bara småjobb hit och dit.

Favoritklädsel: Hm, klänning!

Favoritlåt just nu: Lät du henne komma närmre - Melissa Horn

Vad ser du om du tittar till höger: Fönstret ut till grannens hus.

Vad gör dig glad just nu: Massor! Att skolan är över, att det snart är jul, att vi snart åker till Corralejo & värmen, att jag snart ska iväg och utbilda mig i Luleå, att jag snart fyller arton!

Vad ska du göra härnäst: Fortsätta jobba.

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Rätt neutral!

Favoritgodis: Choklad.

Kläder just nu: Nattlinne & myskofta.

Sommarplaner: Jobb, jobb och jobb!

Hur många kuddar sover du med: 2

Spelar du något instrument: Gitarr.

Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska om jag måste välja.

Vad är viktigast för dig: Min familj, min pojkvän & mina vänner.

Är du kittlig: Haha, aa..

Snarkar du: Inte vad jag tror, ibland kanske.

Stjärntecken: Stenbock! Av det envisaste laget.

Äckligaste insekten: Kackerlackor och spindlar, usch!

Längtar du mest efter just nu: Julafton & Corralejo, ska bli så himla mysigt vid båda sakerna !


Att blicka framåt...

Igår var det min absolut sista dag någonsin, på en vanlig skola. Jag firar inom mig, det känns skönt att äntligen bestämt sig för vad som är rätt och fel för mig själv.
Jag har gjort upp en plan i mitt huvud, en faktiskt otroligt bra plan som jag tror att jag kan lyckas med, redan i år. Varför ska man vänta när man vet att man kan ta sig framåt på en gång och rusa upp för framgångens backe utan några omöjliga hinder?

Jag ska gå Ayurveda-terapeut och massage-terapeut nu i vår, i sommar blir det poolbaren och efter sommaren, Fuerteventura. Där, jag vet att jag kan lyckas. Min idé kan slå igenom, och det vet jag så sant som mina föräldrar är mina föräldrar. Det finns ingen tvekan och jag vill verkligen ge ALLT för att få det här igenom. Jag vet, jag VET att jag kan och nu tänker jag verkligen göra det här.

Passionen finns där, målmedvetenheten finns där, drivandet framåt finns där och möjligheterna är stora. Aldrig tveka, bara göra. Det är så allt ska skötas, det är så man ska leva livet.
Om inte ångrar man sig i efterhand.

Framtiden är någonting ingen annan kan påverka än du själv, och varje dag kan du ta ett nytt steg på den väg du vill följa för att nå det mål och den destination du sedan ska stanna på. Varje steg är en bit mot den värld och det liv du vill leva i. Drömmar är inte ouppnåeliga och för första gången känner jag att jag har drivkraften att få det här att fungera.

Det kommer bli ett bra 2010.


Godkväll i stugan!

Här är det städat, nyduschat och mysigt. Jag har förberett inför kvällens "parmiddag", tillsammans med min älskling, Sofia och hennes pojkvän Christoffer! Jag har tänkt mig tacos, och så har vi köpt lite gott att äta efteråt. Bland annat ananas, chilichoklad och chips (inte för mig dock, haha!).

Så, nu ska jag sminka mig och fixa lite till, bestämma vad jag ska ha på mig och kanske öppna mig en cider också.
Ciao!

Akrobatik och julkemi!

Idag har det faktiskt varit en rätt så soft dag. Vi hade akrobatik på morgonen, med mycket lek och skratt. Trots misslyckanden och obalans fick vi till uppgifterna ett flertal gånger, otroligt nog. Riktigt skojigt!
Vi hade "julkemi" efter fikat, pratade lite om olika kryddor och traditioner inom julen. Lite smått kul det också. Efter lunch gjorde vi glass med egengjord chokladsås, granatäpple och ingefära. Mys (:
Nu ligger jag i Veras rum och väntar på att tiden ska gå så att Fredrik kan komma. Han ska klippa sig, så kommer få vänta extra länge idag. Nedan kommer lite bilder från akrobatiken!



Amanda, Pili och Elin på första försöket i den så kallade "restaurangen"



Klara't ! :D


& hopp!


Andra gången avklarad!




& så på nästa.

Har hon blivit hemmafru?

Jag har städat toaletten, alltså.. På riktigt! Jag har rengjort allt, så nu skiner porslinet. Hoho! Jag har dessutom tvättat och hängt tvätt. Egentligen skulle jag ha jobbat också, men internet är så förskräckligt segt så det går inte. Istället blir det soffan och göra ingenting ikväll. Imorgon är det tisdag & än en dag närmre julafton!

Städa, städa varje fredag & så varje jul..

Idag har det varit en supermysig julmarknad på Björnö Slott. Tomten var där, vi körde småbarn i vagnen, luciatåg, lite julmusik, fina stånd och annat fint. Jag har nog frossat i knäck idag, för första och sista gången i år. Eller ja, kanske inte sista, men det känns så nu! Fredriks föräldrar kom förbi, Bennie var där med Cissi & lille Elliot, Hampus med Emelie och så resten av familjen. Vi jobbade också, såklart, men jag hann ändå gå runt och kika. Jag införskaffade mig två nya löstéer, Tomten och Adventsmys hette dem. Efter marknaden följde alla med upp till oss, drack lite kaffe och pratade strunt ett tag.

Nu har jag damsugat, strykt gardiner, diskat, torkat och dammat. Allt är superduperfint nu, rent och snyggt! Dessutom är det riktig julstämningn nu när granen är uppe och allt annat julpynt. Jag kan slappna av och ligger i soffan tillsammans med min babe. Jag dricker te och vi tittar på Entourage (:
Snart är det läggdags och imorgon skola igen. Sista veckan, sen är allt som har med skola att göra över för mig.



Nya julstjärnor (blommorna) och en adventsstjärna i fönstret.



Vardagsrummet nydamsugat och så har vi kalsongmannen själv, han som jag älskar mer än allt!


Min fina "julkula", en sko i glas, som Fredrik köpte till mig. Söte !



Bild från förra söndagen och andra advents-frukosten. Fruktsallad ♥


Godkväll alla hälsosamma människor

Jag sitter på mitt "kontor" (som egentligen är katternas egna rum) och jobbar. Jag håller fortfarande på att lägga in namnen i SFKM's (Svenska Förbundet för Komplementär Medicin) nya system och har ca 1000 namn kvar! Det tar ett tag. Ute i köket kokar tevattnet och jag tänkte ta mig en kopp med chokladsmak. Jag har precis köpt hem tre nya smaker - chai, cocos och choklad - i löste och är totalt förälskad i chokladen. Det är till och med små kakaobitar i teet. Mums!

Det blir en tidig kväll ikväll. Ska jobba till nio, sedan börjar tv-programmet "Jag ska bli stjärna". Efter det blir det sovatime, upp tidigt till skolan imorgon, som vanligt.



15 steg till en energifylld arbetsdag

Har precis läst ett superbra reportage ur tidningen iForm som jag tänkte kopiera och lägga in här. Läs och ta till er tipsen!

1. Ät nyttigt hela dagen
Om kroppen ska vara på topp hela dagen, behöver kroppen bra näring.
  Börja med en stadig, mättande och energifylld frukost. Ät sedan ungefär var tredje timme för att hålla ett stabilt blodsocker. Till mellanmål klockan 9 och 15 kan du exempelvis äta råkost, nötter, mandlar, grovt bröd med ost eller frukt. Till lunch ska du helst undvika tung mat, som t.ex gräddstuvade potatisar och lasagne, eftersom att tung mat drar ner extra blod till tarmarna för att smälta maten. Det lämnar mindre blod till hjärna och muskler, vilket resulterar i att du kommer känna dig tröttare. Låt istället lunchen bestå av en stor skål sallad med grova grönsaker, grovt bröd, magert kött (tex kyckling) och en handfull nötter. En sådan tallrik fördelar kolhydrater, fett och protein väldigt bra. Det får gärna finnas en övervikt att proteiner jämfört med kolhydrater, då de håller di gmätt länge nog och stabiliserar blodsockret så att du undviker den typiska trötta eftermiddagsdippen efter lunchen.

2. Res dig upp, sätt dig ner, gå och stå
Vill du göra kroppen glad ska du byta ditt rörelsemönster ungefär varje halvtimme. Res dig upp, gå runt eller sitt på en av de stora träningsbollarna. Många tror att om de bara byter ställning, så uppfyller de alla kroppens krav. Poängen är att det inte handlar om vilken ställning du står eller sitter i, utan om bytet från en ställning till en annan, då det är själva rörelsen som är bra för din hälsa.

3. Gör en lunchpakettävling
Är lunchmatsalens urval för dåligt eller existerar kanske inte alls, kan ni på arbetsplatsen ha en tävling om vem som tar med sig den nyttigaste lunchen. På så sätt får ni den nyttiga lunchen på dagordningen. Ni kan stjäla bra idéer från varandra och inte minst får kroppen i sig allt det nyttiga den behöver.

4. Gå 5000 steg varje dag
Arbetar du på kontor kan du bli överraskad över hur lite du egentligen rör dig på en arbetsdag. Försök att få in så många promenader som möjligt under dagen, så att du till sist har gått de 5000 stegen under arbetstid. Då har du redan klarat av hälften av de rekommenderade 10 000 dagliga stegen. Gå till exempel till dina kollegor med meddelanden istället för att skicka e-post, hämta vatten på våningen över dig, erbjud att dela ut posten, eller ha era dagliga möten medan ni går en promenad. Alla steg räknas på hälsokontot.

5. Skåla i vatten
Din kropp består av ca 70 procent vatten och därför behöver du 1,2-2 liter vatten varje dag för att bevara din vätskebalans. Det behövs för att hjärnan och cellerna ska fungera optimalt. På jobbet ska du dricka ungefär hälften av denna mängd vatten.

6. Ta en lunchrast med kollegorna
Den sociala nyttan av att ta en lunchrast är ganska underskattad. Här får ni tid att prata om arbetet eller privatlivet på ett informellt sätt och stärker samtidigt samvaron, tonen och det generella arbetsklimatet. Dessutom fungerar lunchrasten just som en rast där hjärnan får ett avbrott. Ät därför inte lunchen framför skärmen utan ta dig tid att träffa dina kollegor.

7. Ta en mikropaus
Forskare har visat att hjärnan kan prestera maximalt i ungefär 25 minuter. Sedan behöver den varva ner. Det är likadant med resten av kroppen. En undersökning har även visat att muskelbelastningen vad arbete framför skärmen inte enbart kan skyllas på det fysiska arbetet med mus och tangentbord utan även mentala krav som exempelvis tidspress. 
  De ökade kraven medförde färre "mikropauser" - små omedvetna pauser - och undersökningen visade att det kunde vara orsaken till muskelspänningar när man arbetar framför en dator. En mikropaus kunde exempelvis vara att försjunka i tankar, spela patiens eller stäcka på sig. Arbetar du mycket intensivt bör du hålla mikropauserna ungefär var tionde minut. Pausen ger återhämtning både fysiskt och psykiskt och gör att du kan varva ner lite och få ner puls samt blodtryck.

8. Stärk din rygg
Se till att stärka dina bålmuskler, det vill säga mage och rygg. Är dessa starka stabiliserar du området kring ryggraden som ju behöver jobba extra mycket när du sitter och står mycket. Du förebygger därmed en dålig och osund hållning.

9. Fram med skrattet
Ett förlösande skratt som kommer från magen utlöser massor av endorfiner - några av kroppens egna lyckohormoner. Det får dig att slappna av och släppa spänningar och stress.
  I arbetssituationer kan du använda skrattet som ett effektivt verktyg att skapa andrum samt ett sunt socialt klimat med kollegorna. Att skratt är nyttigt för arbetsklimatet har även visat sig i en undersökning där hela 96 procent av deltagarna svarade att humor på arbetsplatsen betydde mycket för deras arbetsglädje. 

10. Minska på kaffet
Om du är stressad ska du inte pumpa kroppen med ännu med stress. Minska därför på kaffe och andra koffeinrika drycker. Koffein är inte skadligt, men friger kemikalier i hjärnan som dopamin och noradrenalin. Dessa signalämnen ökar kroppens kamp- och flykttillstånd och skapar därmed med stress. Om du inte är stressad kan du hålla dig till de rekommenderade tre till fyra kopparna kaffe om dagen. 

11. Kom ut i det fria
En rask promenade under arbetstid gör hjärnan klarare, sätter igång blodcirkulationen och ger dig ljus och ett tillskott av D-vitamin. Framför allt på vintern är det viktigt att ta sig ut på dagtid för att få lite ljus. 

12. Skapa inre ro
Sitter du i ett öppet kontorslandskap eller störs du på andra sätt titt som tätt under din arbetsdag, kan det vara nödvändigt att skapa små fickor med ro. Störningar kan verkligen vara stressande - även ett enskilt pling-ljud av e-post som ramlar in. Ett enkelt råd kan vara att gå in i ett rum där du kan stänga dörren och bara vara för dig själv en stund - du kan eventuellt även gå en promenad kring byggnaden. Ett annat trick är att investera i ett par hörlurar av bra kvalitet, som gör att du kan hålla omvärlden ute. Antingen lyssnar du på musik, eller inte.

13. Stärk musklerna
Lider du av ömma axlar och stel nacke, ska du börja med styrketräning. Enligt en rapport så hjälper just styrketräning effektivt mot stela och spända muskler. Som extra bonus förbränner du fett och får bättre kondition. Samma undersökning kom även fram till att bara det att röra sig kan hjälpa minska smärtorna i axelpartiet. Gör om du kan varje dag små styrkeövningar för skulder - och nackmuskulaturen, eller två till tre gånger i veckan. Komplettera med sträckövningar.

14. Säg godmorgon
Vi har alla behov av bekräftelse och ett välkomnande och intresserat "god morgon" är ett av de bästa sätten att hälsa på dina kollegor och visa att du bryr dig om dem.

15. Planera bara en sak per dag
Bekämpa begynnande stress över hopande pappershögar och överklistrade möteskalendrar genom att markera den enda sak som du tänker börja med nästa dag. Istället för att göra meterlånga att göra-listor med tio-tolv punkter, som du absolut ska klara öav under arbetsdagen, kan du få mer ord genom att dokusera på en enda sak som du ska börja med.

Gör det som gör dig lycklig

"Jag känner att om man följer det som jag kallar sin inre lycka - det som verkligen finns djupt nere i maggropen och som är själva ens liv - öppnas dörrarna. Det gör de!"
Joseph Campbell

Vad är ett lyckligt liv för dig?
Det här är vad jag vill skapa med mitt liv:
Jag stiger upp tidigt på morgonen, där Fredrik fortfarande ligger och sover bredvid mig. Jag väcker honom och vi tar en lång promenad tillsammans med barnen. När jag kommer hem äter jag frukost, kör mina två barn till dagis/skolan och åker sedan till min lokal där jag driver mitt kom-i-formföretag. Jag hjälper mina klienter med kostschema, träningsschema, inre harmoni, massage och aurveda-inspirerade vardagstips för att de ska nå det mål de siktar mot. På lunchen äter jag en god sallad och planerar förväntat inför hälsoresan som ska ta vid kommande veckan. En grupp på femton personer ska tillsammans med mig och Fredrik åka till Kanarieöarna för en riktigt hälsoinspirerande vecka med vulkancykling, strandlöpning och annat. Senare på eftermiddagen sätter jag mig i lugn och ro på mitt kontor och skriver på en bok som ska publiceras. Vi har ett hus på Fuerteventura och ett hus i Göteborgs skärgård, som vi själva har designat. Jag mår bra psykiskt och är i god form fysiskt. Jag tjänar bra med pengar och har råd att resa till de platser jag vill besöka, tillsammans med Fredrik och våra barn.
  Livets spel handlar om balans. Det handlar om att upptäcka vad man älskar att göra och sedan tjäna andra genom att göra det. Det handlar om göra arbete som man passar för och som ger något i gengäld. Det handlar om att bry sig om sina närmaste - kollegor, barn, föräldrar, syskon... Att leva ett lycksaligt liv handlar om att upptäcka och förbli trogen det som den inre rösten säger att man föddes till. Det är också modet att leva livet med glädje och passion. 
  Ni får nu inte tro att alla bekymmer och felaktigheter kommer försvinna så fort ni börjar lita på er intution. En del av att vara människa är att ha med och motgångar. Det är normalt att känna sig ängslig och nervös inför en stor händelse, eller orolig och ledsen om man får sparken från jobbet. Det är mänskligt att fela, det är mänskligt att sörja. Våra känslor är en del av det vi är här för att lära oss något av. De är också en del av vår andlighet, och när vi lär oss välkomna dem börjar vi också läkas.
  Intutionen leder alltid vägen till ett liv i balans, frid och förståelse. När du lyssnar till den och förlitar dig på dess visdom (som faktiskt är din egen) förvandlas hela livet. Den pekar mot den väg du kan följa för att röra dig mot den plats du vill komma. Men, hur ska man vara säker på att man följer sin intution mot det liv man vill ha eller om det bara är önsketänkande?
  Äkta intution får oss att känna lugn. Den kommer, som jag nämnt förut, men sin infomation på ett medkännande, kärleksfullt sätt, med säkerhet och visshet. När du vägleds från själens djupaste vrår att göra en förändring i livet märker du det. Du känner själv när svaret på dina frågor känns rätt, och du känner det på ditt eget sätt.

Om du fortsätter läsa dessa delar med bilden av ditt idealliv i bakhuvudet kan du hålla dessa saker i minnet och upptäcka på vilka sätt din inre vägledning ger dig klartecken. Förmågan att lyssna till den inre rösten är ovärderlig. När du lär dig kontakta den och be om råd och vägledning belönas du med en ständigt ökande känsla av klarhet och riktning som gör det möjligt för dig att uppfylla hjärtats önskningar. Den leder dig inte fel.

Dagens intutionsövning är att skapa dig ett idealliv. Ett av intuitonens sätt att tala till oss är just genom lycksalighet. När du är nöjd med något eller bara njuter av att tänka på en viss sak är detta ett meddelande av intutionen; "Gör mer av det här!".
Hur skulle ett lyckligt liv se ut eller kännas för dig?
  Slut ögonen och föreställ dig hur du lever det livet. Frammana så mycket känslor du kan i bilden. Förmågan att förverkliga drömmen har mycket att göra med din förmåga att känna ett flöde av klar, positiv energi inför det du vill skapa.
  Vänta med att försöka räkna ut hur du ska skapa ditt idealliv. När du föreställer dig, visualiserar och känner det, förlita dig på att du sänder ut en energi vibration till universum, som kan börja dra sig till det du eftertraktar.
  Lägg märke till om det uppstår några negativa tankar eller känslor när du föreställer dig det liv du vill ha. Även detta är värdefull information från intutionen som kan tyda på ett motstånd du måste undersöka.
  Ägna några minuter varje dag åt den här övningen. Du kommer snart märka hur du börjar attrahera det du önskar i livet.

Jag vill nu att du skriver ner i din intutionsdagbok, med fokus i frågan; "Hur ser mitt idealliv ut?".
- Upplever du att det är möjligt för dig att skapa detta nya liv? Om inte, skriv några meningar om varför du inte tror det. Vad är det som står i vägen?
- Är du beredd att försöka? Vad skulle du kunna göra för att öppna dig för möjligheten att du kan skapa ett liv som är mer roligt och njutbart?
- Om intutionen säger "ja" till dig, hur vet du det?
- Om intutionen säger "nej" till dig, hur vet du det?

När du är öppen för möjligheterna av ett nytt liv som passar dig som handen i handsken, börjar intutionen ge små ledtrådar, ingivelser och idéer om hur du kan börja gå i rätt riktning.




En intution i bilder..

Inatt kom min intution och visade mig vägen i mina drömmar. Jag drömde otroligt mycket inatt, och jag kommer ihåg varje del av drömmen. Det handlade om min framtid, vad jag skulle sikta på och hur jag skulle komma dit. Plötsligt klarnade det, vad jag ska göra och vad som faktiskt kommer göra mig tillfredställd i livet. Så, nu är det dags för mig att kämpa på för att komma dit drömmen visade mig. Jag vet att jag kan!

Lyckan börjar inom dig

"Den sanna lyckan kostar inte mycket; om den är dyr är den inte av någon bra sort."
Francois René de Chateaubriand

En del av att lära sig att lita på sin intution är att komma ihåg frågor som "Blir jag glad av det här beslutet?" eller "Ger det här beslutet mig mer energi?". Det finns så många sätt att ställa den frågan på, och lika många svar. Sanningen är dock att intutionen ger oss information så vi kan göra positiva val. Verkar det rimligt att vi skulle skapas i den här världen med en fantastisk inre vägledare som får oss att må dåligt? Inte direkt. Roten till entusiasm är det grekisa ordet entheos, vilket bokstavligen betyder inre gud. När du förlitar dig på din intution börjar du må bättre. Du kanske till och med känner dig, entusiastisk.
  Vi ställer ofta oss själva helt fel frågor. "Varför hände det här just mig?", "Varför är inte jag så rik också?". Intutionen fungerar bäst när vi kan fokusera på vad vi vill ha, vart vi är på väg och på målet. Frågorna vi borde ställa är "Vad får mig att känna mig lättare, vad ger mig mer energi och vad gör mig lyckligare?".
  När man ständigt fokuserar på vad man inte vill ha eller vad som gör en olycklig blir energin blockerad. Man fortsätter dra till sig samma gamla saker - relationer som inte fungerar, brist på pengar, fel slags jobb - samma gamla problem om och om igen.
  Det krävs hängivenhet för att hålla fokus på någonting man verkligen vill ha. När man kan förmå sig att ständigt fokusera på det nya målet genom att visualisera, affirmera och känna på känslan av entusiasm över sina avsikter börjar de ge dig mer energi.
  Jag känner det som att det är universum som snappar upp den signalen man sänder och försöker skicka ut de perfekta omständigheterna för att matcha dina önskningar.
  Din inre vägledare visar alltid på det som gör dig frisk, lycklig och full av liv. Den hjälper dig att hålla dig frisk, eller att bli bättre om du är sjuk. Det är intutionens sätt att hjälpa dig tillbaka på rätt spår. Om du hela tiden mår dåligt är det som om intutionen säger; "Varning - du måste vara mer uppmärksam på dina tankar och beslut". När du känner dig på gång, när du har ett mål och en mening som är fylld av glädje skickar intutionen ett annat budskap; "Fortsätt så, det blir bara bättre". 
  Jag tror att varje människa föds med en "intutionskod". Det är den visa delen av oss som vet vad vårt livändamål är och hela tiden ger oss informationen som hjälper oss att hitta det rätta i livet. Intutionen kräver inga störra ansträngningar - det handlar mer om att vara öppen och mottaglig. Du behöver inte sitta timme ut och timme in och meditera för att få del av den inre visdomen. Bara ställ frågan och "lyssna" sedan på svaret.
  Skaffa dig vanan att ta kontakt med din intution under dagen. Ibland kanske du upptäcker att svaren bara poppar upp i huvudet. Andra gånger kanske de inte kommer förrän du slappnat av, senare under dagen. Ju mer du övar, desto lättare finner du svaren.

Dagens intutionsövning ser ut såhär. Föreställ dig det perfekta resultatet!
Nästa gång du känner att du går på slentrian och vill ta dig ur det, prova den här övningen. Fråga dig; "Vad vore den perfekta utkomsten av den här situationen?" eller "Vad vill jag uppnå?". Skriv ett stycke om vad du vill uppnå. Försök inte tänka ut hur du ska få det, det får din intution räkna ut.
  Slut ögonen. Tänk på en situation som gör dig frustrerad. Tänk sedan på hur du skulle vilja att situationen utvecklade sig. Ägna en stund åt att visualisera den perfekta utvecklingen. Vad skulle du uppleva om du fick det du ville? Känn känslorna när du visualiserar. Sätt också ord på bilderna. Ta vad som helst som fungerar för dig. "Det här är fantastiskt", "Jag mår jättebra". Föreställ dig hur din familj och dina vänner firar tillsammans med dig. Gör vad du kan för att bilden ska bli så levande som möjligt.
  Ställ frågan; "Finns det någonting jag kan göra just nu för att få det här till verklighet?". Invänta svaret.
  Öppna ögonen när du är färdig. Skriv ner eventuella idéer, tankar eller intryck du fått. Börja inte resonera över vad som verkar vettigt. Handla bara på de impulser som känns roliga, som skapar entusiasm hos dig eller som verkar njutbara. Intutionen kommer börja sammanställa de yttre omständigheter som behövs för att uppnå ditt mål.

Nu vill jag att du i din intutionsdagbok gör det som kreativitetstränare rekommenderar; Brainstorma! Ställ dig själv följande frågor och skriv ner alla idéer du får. Censurera ingenting.

- Vad vill jag uppnå?
- Vad gör mig lycklig?

Som sagt, inget svar är rätt eller fel. Lägg märke till plötsliga intuitiva insikter angående de nya målen och önskningarna.




Godkväll världen!

Jag sitter hemma i mammas och pappas stuga. Trivs himla bra i deras kontor, faktiskt. Jag vill också ha ett såhär fint inrett kontor som de har. Orättvist!
Hade en supertrevlig kväll igår tillsammans med familjen Murray! Vi åt god mat i form av ryggbiff, hemmagjord potatisgratäng och broccoli som Micke hade lagat. Efter maten promenerade vi ner till Harrys för att vara med på quizen som var där nere. Vi vann, självklart. Det fanns väl ingen tvekan om att vi var bäst? Vi fick en bowlingtimme, så vi bowlade på två banor och flickorna slog pojkarna ordentligt (Helene vann och jag kom trea, Danne kom om mig i sista minuten!). De var lite småsura och skyllde på alkohol, vaccinspruta och annat smått och gott. Dåliga förlorare, kallar jag det.  (;

Nu ska jag jobba, efter en eftermiddag i stallet. Måste bli klar med SFKM, de skriker på kontoret säger pappan min.
Ciao! ♥

Lev intuitivt, följ dig själv

"Intution är en oas i förnuftets öken. Det finns ingen väg dit som inte leder genom öknen."
Holbrook Jackson


Ordet intution kan väcka många frågor. Vad är intution? Vad betyder det? Det finns många svar, inga svar är fel. Du behöver bara följa det som du själv tänker är betydelsen. Dock finns det vanliga svar och jag listar dessa nedan;
- Ett verktyg för snabba och lättillgängliga insikter.
- En naturlig mental förmåga.
- Ett sjätte sinne som vi alla har, man måste bara finna den.
- En "känsla i magen".
- En varning som kommer som en ilning i ryggraden.
- En komponent i problemlösning och beslutsfattande.
- En djup inre vetenskap, om dig själv och omgivningen.

Intutionen ger dig inre vägledning och ger dig en möjlighet att välja den väg som känns rätt för dig och ingen annan. När du lyssnar till din inre röst, intutionen, och följer det budskap den bär med sig får du chansen att fullända ditt liv, få det framgångsrikt och ger dig obegränsade möjligheter. Man klarar allt, bara man vill.
  Jag tror att intutionen är en vägledning från din egen "inre gud". Trots att man inte är religiös och har någon djup tro till en religion har varje individ en egen gud inom sig, som man ibland behöver stanna upp och lyssna till. Den kan vägleda dig rätt. På sätt och vis söker man kontakt med sin andliga sida, för att få de svar man ibland söker för ofta efter i omgivningen.
  Intutionen har många olika sätt att visa sig på, ingenting är fel. Precis som hur de vanligaste svaren på vad intution är finns, så finns det vanliga svar på hur din inre gud uppenbarar sig för dig.

Inre röst. Alla har säkert någongång under sitt liv hört en lågmäld röst inom sig. Man brukar säga att det är intutionen. Den talar alltid med medkänsla och kärlek, vilket skiljer sig från din egen tankedialog. Du kan inte tänka dig fram till intution, bara känna.
  Intutionen visar sig även i drömmar. Genom att lära sig sina drömmar och tyda dem kan man hitta vägledning.
  Fysiska sinnesintryck är också en vanlig punkt. Vi kallar det för "magkänsla". Man känner ofta på sig om man gjort ett felaktigt eller ett rätt val. Magkänslan blir tung, eller lättare.
  En plötslig förståelse är också en slags intution. Direkt visshet, med andra ord. Man talar om eureka-effekten. Eureka kommer ifrån grekiskan "Heureka" som betyder "Jag har funnit det". Det sägs att filiosofen Arkimedes sa detta när han upptäckte Arkimedes Princip.
  Intutionen leder oss också ofta till symoboliska bilder. Man brukar säga att "En bild säger mer än tusen ord". Hur du tolkar bilden du får framför dig är personligt.
  Sammanträffanden och synkronicitet är också en viktig punkt som det talas om mycket. Synkronicitet är ett annat ord för synbart meningsfulla sammanträffanden, men som saknar orsaksmässigt samband.

Man vill ibland att intutionen ska prata med dig, säga med hög röst att "Gör det här, det är så du ska göra". Tyvärr funkar det inte så. Den talar sitt eget språk och som jag nämnde ovan finns det inget rätt sätt att uppfatta den.
  Intutionen är meningen ska bli en orubblig följeslagare på livets väg. Den ska bli som en sann vän som alltid vill ditt bästa, lyssnar, stannar upp dig när du behöver tänka till och upmuntrar. Intutionen bor inom dig och har alltid funnits där, du behöver bara plocka fram den.

Jag kommer med varje inlägg framföra en intutionsövning, som ni sedan (om ni vill) ska skriva ner i en intutionsdagbok. Frågorna ni ska svara på och skriva ner i dagboken kommer efter övningen.

Den här gången vill jag att ni skapar en inre helgedom. Börja övningen med att tänka på någon fråga eller problem som uppartar sig i ditt liv just nu. Det kan vara allt från relationer, karriär, hälsa eller kanske till och med studier. Ställ ingen ja eller nej-fråga, utveckla frågan till en slags utmaning istället. Till exempel; "Hur ska jag bära mig åt för att göra mitt förhållande med min pojkvän/flickvän bättre?".
  Se till att du har en tidpunkt där du kan vara ifred och ostörd i ungefär en halvtimme. Sätt på lugnande och avslappnande musik. Sitt tyst och slut dina ögon. Fokusera på hur du andas, andas in genom näsan och ut genom munnen, samt andas med magen, inte bröstet. Känn varje andetag. 
  Föreställ dig en plats där du känner dig som tryggast, glad och harmonisk. Kanske är det vid havet, kanske är det i stallet, vid en bäck, i ett särskilt rum. Det spelar ingen roll om bilden är påhittad eller verklig. Huvudsaken är att du känner den värmande känslan. Använd fantasin för att göra omgivningen ännu mer tilltalande. Se färgerna, lyssna till ljuden, och känn känslorna.
  Genom den här bilden kan du hitta din intution, och få din intiutiva vägledning. Ta emot intutionen som du ser den. Kanske är det en röst, bilder och en fysisk form, eller inre visshet. Du har det framför dig. 
  Ställ frågan som du ställde dig själv i början av övningen. Vänta, ta dig tiden att känna alla dina sinnen. Vad säger kroppen? Vad hör du? Vad ser du? Vad vet du? Ta emot svaren i den form det uppenbarar sig, på ditt sätt. När du känner dig färdig öppnar du ögonen igen och återgår till ditt vanliga tillstånd.

Frågorna du nu ska fundera över och svara på är dessa;
- Vad lärde dig dig av övningen?
- Vad är de viktigaste frågorna i ditt liv just nu?
- Betraktar du dig själv som en intiutiv person?
- På vilka sätt tar du emot intuitiv vägledning?

Tänk inte, bara skriv. När du med tiden får en djupare förståelse över vad intuition är och du lär dig uppärksamma insikterna när de kommer, lär du dig samtidigt att använda intiutionen som ett pålitligt verktyg. Det kommer hjälpa dig att skapa det liv du älskar.




Pili's passion

Jag delar ett intresse med min mormor. Inre ro och harmoni är någonting jag alltid velat nå och min mormor har läst mycket inom det här ämnet. Jag fick två böcker av henne när vi var hos dem i lördags vilka var otroligt intressanta.
Eftersom att jag själv är intresserad av själslig och inre hälsa tänkte jag dela med mig lite utav det jag läser och kommer att studera samt arbeta med i framtiden. Den 30 januari åker jag till Luleå i en vecka för att gå de tre första delkurserna i Ayurveda, indisk hälsovetenskap. Massageterapeut-utbildningen startar i mars och jag vill senare utbilda mig inom yoga och Qi Gong. Traditionell Kinesisk Medicin lockar också.

Jag kommer under en tid lägga ut inlägg med tips och råd för att hitta sin egen själsliga hälsa och sätta kroppen och sinnet i harmoni. Det kommer finnas inslag från böcker, och nu först och främst från boken "Följ själens kompass" av Lynn A. Robinson. Tipsen och inläggen kommer ligga under kategorin "Du, ditt inre, ditt yttre".

Det där med empati.

Åh, du är så empatisk. Empati, empatisk, empati, empatisk.
Jag känner empati för alla. Jävlar empati! Hon är ledsen, nej.. Jag vill också vara ledsen. Åh, jag känner empati. Plötsligt lyssnar man med öron som grytor och fyller dem med information. Positiv? Negativ? Kanske både och.
Empati hit, empati dit. Empati är bra, men jag har aldrig förstått ordet förut. Lillskiten har aldrig vetat vad det innebär att vara empatisk förrän för några dagar sedan. Pili har lärt sig ett nytt ord, och plötsligt hör hon ordet överallt. Empati finns överallt.

Jag har växt upp med empati, visst blir man då själv empatisk och behöver andra att visa empati för en själv? Nu har jag skrivit empati så många gånger att ordet låter fånigt. Så fånigt, så stor innebörd.
Ibland vill jag inte vara den som känner empati, det kan bli jobbigt. Ibland vill jag att andra ska känna mer empati för mig. Jag är ju alltid den som känner empati för andra, varför ska inte de vara empatiska gentemot mig?
Ibland blir empati väldigt jobbigt. Ibland vill man inte att folk ska vara empatiska, ibland är det jobbigt.

Egentligen vet jag inte ens varför jag skriver det här. Jag ville bara få ur mig ordet och innebörden för att det ska sluta surra runt i mitt huvud. Varför snurrar det runt i mitt huvud? För att jag har hört ordet hundra gånger idag.

Empati är bra.
Empati KAN vara dåligt.
För mig är empati bra, och så kommer det nog alltid vara.
Man ska alltid säga alltid, men aldrig säga aldrig.
Meningslöst!

Nu ska jag jobba.
Ciao ♥

RSS 2.0