En ordentlig städrajd!

Håller för tillfället på att städa och organisera i Fredriks lägenhet i Huskvarna. Lägenheten ska hyras ut och ska vara i toppskick. Lite småkul att gå runt och tjata på Fredrik för att han leker och hittar på en massa andra saker istället för att städa. Han tycker att jag låter som hans mamma, men jag antar att det kan behövas i ett sånt här läge! Haha!

Vi har massor att göra idag. Lägenheten ska städas klart, vi ska ner till Forex och växla pengar, handla, äta middag hos Fredriks mormor och morfar, checka packningen m.m.
Vi åker mot Göteborg och Landvetter inatt vid tretiden, så att vi slipper stressa på vägen. Det ska bli så otroligt skönt med en tvåveckors-semester innan skolan börjar och flytten till huset sker. Underbart!

Han måste tycka det är skönt...

...när jag stiger upp ur sängen och han får sova vidare.
 Jag skulle bara upp och dricka ett glas vatten, och när jag kommer tillbaka har Fredrik brett ut sig över hela sängen. Jag undrar om det är jag som breder ut mig på nätterna och han passar på när jag försvinner. Haha! Jag tycker synd om stackaren.

I vilket fall som helst. Jag har försökt väcka honom och få honom att flytta in lite men jag har misslyckats. Mission failed! Jag satte mig här och mailade över resebiljetterna så att pappa kan skriva ut dem innan vi åker till Jönköping idag.

Imorgon-natt bär det av mot Landvetter och på tisdag morgon klockan 07.15 lyfter planet mot Fuerteventura! Looove it.
xoxo

Dålig uppdatering.

Jag har spenderat dagarna tillsammans med Fredrik på senaste veckan, så har inte blivit direkt mycket dator.
Vad har hänt?

I fredags var jag på Ölands folkhögskola och pratade med rektorn. Den 3 september börjar jag på Hälsa & Livskvalité för att plugga i två år. Blir alltså att jag stannar kvar här på Öland. Många planer som förändrades, men det är väl så livet ska vara. Just nu känner jag mig lyckligare än någonsin, på riktigt. Jag vet att jag har sagt det flera gånger, men den här gången känns allt verkligen så himla rätt.

Efter besöket på folkhögskolan åkte hela familjen med respektive (Emelie & Fredrik) till Ölands djurpark. Vi var där hela dagen. Badade, åkte karuseller, vann gosedjur och tittade på alla djuren. Måste säga att det var en supermysig dag. På kvällen samlades vi samt Cissi, Bennie och Elliot i grillhuset på Kapelludden för att äta god mat och dricka vin.

Idag är det dags för släktträff. Jag har precis varit och tittat på ett litet hus på 58 kvm utanför Färjestaden och har praktiskt taget bestämt mig för att flytta dit. Det ligger tre kilometer från träffpunkten och är definitivt mycket närmre till skolan än vad det är från Björnö. Känns helt underbart! Det är inte riktigt säkert, jag ska hem och diskutera med min kära mor och far innan jag ringer till hyresvärden och säger hur det blir.
Det var tre rum och kök, egen tomt, altan, braskamin och fullt möblerat. Supersött litet hus! PERFEKT!

Nu cyklar vi alldeles strax ner till Kapelludden för att hjälpa till lite med förbedelserna innan 75 pers ur mammas släkt samlas. Kommer bli supertrevligt!
Kommer att lägga in bilder från Ölands djurpark och släktträffen när vi är framme i Jönköping imorgon.

Borgholms största hulligan är stoppad!

Jag är tagen, lagens långa arm har fångat mig. Jag trodde aldrig det skulle hända, trodde jag skulle klara mig igenom mitt liv med detta kriminella beteende utan att bli påkommen.
Jag svänger höger och är nästan hemma då jag hör någon ropa efter mig. Jag bromsar mina inlines, stannar, vänder mig om och möter en polis i en polisbil.

Pili - Uuh, hej?
Polisen - (surt) Du visade inte riktning med armen då du svängde höger.
Pili - Jag tittade mig omkring och inte en bil kom, var glad att jag inte blev påkörd istället! (skrattar)
Polisen - Nu ska du inte låta så! Du slipper böter den här gången, men nästa gång jag ser dig kommer du inte undan.
Pili - Jag ska aldrig göra om det, herrn!
Polisen - Blänger, vevar upp rutan och kör iväg*

Ja, nu har ni fått den rätta Pili. Jag har kommit ut, jag är kriminell. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg i alla fall!

Träning på G!

Kör ett kvällspass nu. Träningskläderna är på och jag ska rota fram inlinesen. Puss & Kram på er!

Pili goes shopping, otra vez!

Hujedamej vilken trevlig dag det har varit. Jag, Sanna, Sebbs & Timmy åkte in till Kalmar i förmiddags klockan 11.30. Vi startade shoppingen på baronen och gick sedan vidare nere i stan. Alltid superkul att se när pojkarna shoppar. Det är ingen vanlig syn! Både jag och Sanna sa till oss själva att vi inte skulle handla utan bara följa med, vilket vi alla nog vet, inte är sant. Vi hittade mest utav oss alla fyra och var inne i flest butiker. Haha!

Jag och Sanna käkade kinabuffé på Ming Palace. Sebbs & Timmy vägrade äta, för de var inte hungriga. Precis när vi kom in till Kalmar slängde de sig på McDonalds och köpte tre cheeseburgare var, och påstod att de skulle äta med oss sedan ändå. Det blev som det blev, så de promenerade iväg medan vi åt.

Tackar då dessa tre för en underbar dag. Så himla kul att vara tillbaka i nians umgänge igen. Det ska göras om!




Läderballerina med nitar från Graceland.


Underklädesset från H&M


Rött nattlinne med spets från H&M


Brun kofta från BikBok


Jeansväst från Gina Tricot!


T-shirt med tryck från Gina Tricot

Goodmorning cupcakes!

Sitter hemma hos Fredrik nu. Vi har precis ätit frukost och han ska kila iväg till jobbet. Jag tar mig hemåt för att göra mig i ordning, sedan drar jag in till Kalmar City tillsammans med Sanna, Sebbe & Timmy. So long!


Grillning på gång!

Har precis duschat & fixat till mig litegrann efter en heldag med Fredrik på stranden i Köpingsvik! Nu ska det grillas med familjen och sedan blir det väl en film eller tv. Är riktigt trött nu, och känns helt sjukt skönt att äntligen vara ledig. Sommaren har börjat!

Kommer lägga in någon enstaka bild ifrån kvällen igår. Min och Fredriks familj var iväg på Robinson, sjöng och umgicks. Supermys!


Pili shoppar innan en dag på stranden.


Kuvertväska med silverkedja från NYPD!


Supersöta skor från Wildflower !


Jobbet är inte krävande..

Jag sitter på en stol, läser Cosmopolitan, dricker varmt vatten med citron och njuter av sommarmusiken som sprudlar ut genom högtalarna i baren. Låter det krävande? Inte ett dugg.

Då och då kommer det någon kund som vill ta sig en kall öl i den stekheta solen.
De kommer, beställer, får drickan, betalar och går. Vilket sker på tre minuter, sedan kan jag gå tillbaka till min stol och slå mig ner med min tidning igen.
Jag hinner till och med gå in och blogga, det säger väl allt antar jag.

Vi hoppas på att det kommer fler folk imorgon. Det är bartömning, med 30 % på allt i hela baren samt maten. Det måste ju locka någon enstaka mer kund hit i alla fall? Alla är välkomna, barn som vuxna!

Nu ska jag sticka ut till min tidning och min stol igen. Mumsimums.

Fridaynight!

Nu ska jag springa iväg till jobbet och jobba i några timmar, sedan blir det fredagsmys med Fredrik.
SMACK! 

Golden nails ♥

Pili love gold!


Inspiration

Grunge & lager på lager är sååå inne nu i höst, och jag älskar den. Den är så nonchalant och det ser ut som om att man bara har tagit på sig det som låg närmast, men ändå fått till det så otroligt snyggt. Lovely! Jag inspireras av Mary-Kate & Ashley Olsen. De får alltid till det helt sjukt perfekt oavsett vad de har på sig.
Stickade koftor & mössor, tunna t-shirts med tryck eller bara basic-colours, stora skjortor, stuprörsjeans eller tights, skyhöga klackar och stora solglasögon. Det finns nog ingen som inte kan älska det.



Mary Kate vet hur man stylar med pojkvänsskjorta!


Jag älskar mixen mellan rockiga ankelboots och oversizad kofta på Mary Kate.
Den röda mössan gör hela outfiten fullbordad på Ashley, supersnyggt!



Pili börjar plugga igen.

Jag och mina föräldrar håller på att styra upp en utbildning för mig nu. Jag vill sätta igång och plugga igen, så är det bara. Tanken är att jag ska gå en tre-årig gymnasielinje på distans där man själv bestämmer vilka ämnen man vill läsa (grundämnena är självklara). Man får lägga upp sina studier hur man vill, om det ska vara kort eller längre studietid beroende på hur duktig man vet att man är och vad man klarar. Jag kommer läsa grundämnena!
Under tiden som jag pluggar på det här distansgymnasiet är det tänkt att jag ska gå en ett-årig yrkesutbildning på Ölands folkhögskola utanför Färjestaden. Utbildningen heter Hälsa & livskvalitét, tryck på länken för att se vad man studerar.

Jag ser fram emot att börja plugga. Jag sa till mig själv att jag absolut inte skulle börja skolan igen när jag hoppade av från Häst & ridsport, men jag saknar det där med umgänge, klassrum och studier. Det får mig att pushas framåt och alltid ha någonting att göra. Har jag ett mål för något så kämpar jag för det, och nu under det här halvåret som jag inte har gjort ett skit, har jag bara blivit slö. Pili måste ta tag i sig själv och satsa, så hon gör det!

Att det handlar om träning och hälsa känns väldigt roligt också. Jag har förut inte riktigt vetat vad jag velat göra med livet utan bara hängt på det som kommit i min väg och tagit nya chanser. Att utbilda mig till hälsocoach och inom det mesta som har med hälsa och friskvård att göra, gör att jag har en framtid upplagd för mig. Dessutom kan man arbeta med hälsa och friskvård i alla olika länder så det spelar egentligen ingen roll vart jag befinner mig, vilket är ett stort plus.

Nu håller vi tummarna för att det här går igenom som vi har tänkt oss. Om alla pusselbitar faller på plats så börjar jag antagligen plugga efter min resa till Fuerteventura och kursen i anatomi samt fysiologi för människa i Göteborg.

Detta innebär även att det inte blir någon flytt till Fuerteventura för min del i höst. Ni människor som vet om att jag skulle flytta kommer väl antagligen chockas av denna drastiska förändring, men jag har kommit i underfund med att jag har hela livet på mig att flytta dit. Jag har dessutom träffat Fredrik, som har fått mig att vilja stanna kvar här i Kalmar/på Öland.
 
Nu står jag stadigt på jorden igen, och jag älskar den känslan.


Lite torsdagsshopping!

Det finns en butik här i Borgholm, som heter SkoGrossen. De har ett stort urval av supersöta skor & allt i butiken kostar 149 kronor. Vad leder detta till? Shopping! Inte bra för Pili's plånbok, men otroligt bra för hennes skosamling.
Blev även lite annat smått och gott. Se & njut ! 


Har fastnat för rosa den här sommaren! 


Vita "gladiator" med kilklack. Like it!


Smyckeshängare, syns inte så väl på bilden, men herregud vad fin den var! 
Bara 99 kronor på Butik Öland. 


Guldigt nagellack från Depend & Body Milk från Nivea!
 

Today I look like this ♥



Leopardtröja - H&M
Rosa shorts - H&M
Vit väska i fuskskinn - H&M
Guldiga armband - H&M
Svart armband med nitar - Veckorevyn


Solglasögon - H&M

Blev en riktig H&M-outfit idag! Haha!


Vad blir dagens?

Vet ni människor hur otroligt skönt det är att stiga upp klocka nio på morgonen? Trots en liten bakfylla så tog jag mig upp för att äta frukost i tid tillsammans med familjen. Nu ska jag springa bort till gymmet, stå på stepmaskinen i fyrtiofem minuter och läsa Elle samtidigt (mycket smart idé för er som tycker att det är tråkigt att träna. Ta med er eran favorittidning, ställ dig på steppen eller på crosstrainern i fyrtiofem minuter och läs. Du glömmer bort att du tränar, haha!)

Klockan halv tre ska jag, mamma, pappa, lillebror & farmor äta middag på Edelmann på strand. Supermys.
Klockan fem blir det jobb i tre timmar och efter det ska jag & Fredrik hitta på något skojsigt. Vi velar mellan RixFM-festivalen i Kalmar eller stanna här i Borgholm. Vi får se med tiden!

Puss på er!

She wakes up in the early morning

Nu har jag duschat & håller på att sminka mig. Om en liten stund tar jag & mor min bilen mot Växjö! Tar med mig datorn så det lär bli mer bloggande på vägen.
PUSS!

Film & mörk choklad med Fredrik ♥

Jag & Fredrik cyklade bort till OkQ8 förut. Vi hyrde en skräckis, Fredagen den 13, och köpte lite gott till. Nötter, grillchips och mörk choklad med apelsinsmak är inte fel. Love it!
Filmen var för övrigt äckligt läskig och jag ligger som alltid på helspänn från början till slut. Fredrik lyckades skrämma mig flera gånger och jag slår till honom varenda gång. BLÄ! Den var bra, dock. Riktigt bra! Så jag föreslår att ni alla borde se den här filmen.

Jag vågade inte gå ensam bort till mamma och pappa efteråt, så jag tvingade stackars Fredrik att följa mig bort till husvagnstältet där de var. Gick inte hem förrän min lillebror kom tillbaka till husvagnen, plus att jag tog med mig Trazzel så att hon kunde vakta mig på vägen hem. Haha, jag är ett sådant fegsnöre. Hujedamej!

Nu ska jag krypa ner i säng & sova. Tidig morgon imorgon, med gym & träning. Klockan halv tolv åker jag & mor min iväg till Växjö för att hälsa på mormor på sjukhuset, morfar & hämta upp farmor som följer med oss till Öland i några dagar ♥
Nattiruffs!




Fattar ni att jag inte vågade vara ensam i husvagnen efter en sån här film?

Nitar & fransar

Något vi tycker om mycket nu är nitar & fransar. Hittade en supersöt väska på nuknuk.se som ska beställas hem! Love it.


I'm happy, yes, I'm happy.

And it's all because of you!

Idag ser jag ut såhär, i vilket fall som helst.


Svart kofta - KappAhl
Brun långklänning - Monki
Svart väska i mocca - Friis&Co
Halsband - Ärvt av mormor



Nu ska jag springa bort t Poolbaren & ta en kaffe med mamman min samt hennes två barndomsvänner. Efter det blir det tältvaruhusen i Köping och back to work!

Yesterday ♥

Blev en kväll med grillning, cider med Sanna, samt glada kollegor igår!
En sväng till Robinson, pommes på Kenneths och Fredrik tillbaka på Öland hann vi också med. Hade sällskap av sötaste inatt, så jag slapp sova ensam.

Bilder kommer så fort jag har fixat min jäklar dator. Ena minnet är fullt och jag vet inte hur man fixar över så att saker sparas på de andra. Haha! ♥

RSS 2.0