Lev intuitivt, följ dig själv

"Intution är en oas i förnuftets öken. Det finns ingen väg dit som inte leder genom öknen."
Holbrook Jackson


Ordet intution kan väcka många frågor. Vad är intution? Vad betyder det? Det finns många svar, inga svar är fel. Du behöver bara följa det som du själv tänker är betydelsen. Dock finns det vanliga svar och jag listar dessa nedan;
- Ett verktyg för snabba och lättillgängliga insikter.
- En naturlig mental förmåga.
- Ett sjätte sinne som vi alla har, man måste bara finna den.
- En "känsla i magen".
- En varning som kommer som en ilning i ryggraden.
- En komponent i problemlösning och beslutsfattande.
- En djup inre vetenskap, om dig själv och omgivningen.

Intutionen ger dig inre vägledning och ger dig en möjlighet att välja den väg som känns rätt för dig och ingen annan. När du lyssnar till din inre röst, intutionen, och följer det budskap den bär med sig får du chansen att fullända ditt liv, få det framgångsrikt och ger dig obegränsade möjligheter. Man klarar allt, bara man vill.
  Jag tror att intutionen är en vägledning från din egen "inre gud". Trots att man inte är religiös och har någon djup tro till en religion har varje individ en egen gud inom sig, som man ibland behöver stanna upp och lyssna till. Den kan vägleda dig rätt. På sätt och vis söker man kontakt med sin andliga sida, för att få de svar man ibland söker för ofta efter i omgivningen.
  Intutionen har många olika sätt att visa sig på, ingenting är fel. Precis som hur de vanligaste svaren på vad intution är finns, så finns det vanliga svar på hur din inre gud uppenbarar sig för dig.

Inre röst. Alla har säkert någongång under sitt liv hört en lågmäld röst inom sig. Man brukar säga att det är intutionen. Den talar alltid med medkänsla och kärlek, vilket skiljer sig från din egen tankedialog. Du kan inte tänka dig fram till intution, bara känna.
  Intutionen visar sig även i drömmar. Genom att lära sig sina drömmar och tyda dem kan man hitta vägledning.
  Fysiska sinnesintryck är också en vanlig punkt. Vi kallar det för "magkänsla". Man känner ofta på sig om man gjort ett felaktigt eller ett rätt val. Magkänslan blir tung, eller lättare.
  En plötslig förståelse är också en slags intution. Direkt visshet, med andra ord. Man talar om eureka-effekten. Eureka kommer ifrån grekiskan "Heureka" som betyder "Jag har funnit det". Det sägs att filiosofen Arkimedes sa detta när han upptäckte Arkimedes Princip.
  Intutionen leder oss också ofta till symoboliska bilder. Man brukar säga att "En bild säger mer än tusen ord". Hur du tolkar bilden du får framför dig är personligt.
  Sammanträffanden och synkronicitet är också en viktig punkt som det talas om mycket. Synkronicitet är ett annat ord för synbart meningsfulla sammanträffanden, men som saknar orsaksmässigt samband.

Man vill ibland att intutionen ska prata med dig, säga med hög röst att "Gör det här, det är så du ska göra". Tyvärr funkar det inte så. Den talar sitt eget språk och som jag nämnde ovan finns det inget rätt sätt att uppfatta den.
  Intutionen är meningen ska bli en orubblig följeslagare på livets väg. Den ska bli som en sann vän som alltid vill ditt bästa, lyssnar, stannar upp dig när du behöver tänka till och upmuntrar. Intutionen bor inom dig och har alltid funnits där, du behöver bara plocka fram den.

Jag kommer med varje inlägg framföra en intutionsövning, som ni sedan (om ni vill) ska skriva ner i en intutionsdagbok. Frågorna ni ska svara på och skriva ner i dagboken kommer efter övningen.

Den här gången vill jag att ni skapar en inre helgedom. Börja övningen med att tänka på någon fråga eller problem som uppartar sig i ditt liv just nu. Det kan vara allt från relationer, karriär, hälsa eller kanske till och med studier. Ställ ingen ja eller nej-fråga, utveckla frågan till en slags utmaning istället. Till exempel; "Hur ska jag bära mig åt för att göra mitt förhållande med min pojkvän/flickvän bättre?".
  Se till att du har en tidpunkt där du kan vara ifred och ostörd i ungefär en halvtimme. Sätt på lugnande och avslappnande musik. Sitt tyst och slut dina ögon. Fokusera på hur du andas, andas in genom näsan och ut genom munnen, samt andas med magen, inte bröstet. Känn varje andetag. 
  Föreställ dig en plats där du känner dig som tryggast, glad och harmonisk. Kanske är det vid havet, kanske är det i stallet, vid en bäck, i ett särskilt rum. Det spelar ingen roll om bilden är påhittad eller verklig. Huvudsaken är att du känner den värmande känslan. Använd fantasin för att göra omgivningen ännu mer tilltalande. Se färgerna, lyssna till ljuden, och känn känslorna.
  Genom den här bilden kan du hitta din intution, och få din intiutiva vägledning. Ta emot intutionen som du ser den. Kanske är det en röst, bilder och en fysisk form, eller inre visshet. Du har det framför dig. 
  Ställ frågan som du ställde dig själv i början av övningen. Vänta, ta dig tiden att känna alla dina sinnen. Vad säger kroppen? Vad hör du? Vad ser du? Vad vet du? Ta emot svaren i den form det uppenbarar sig, på ditt sätt. När du känner dig färdig öppnar du ögonen igen och återgår till ditt vanliga tillstånd.

Frågorna du nu ska fundera över och svara på är dessa;
- Vad lärde dig dig av övningen?
- Vad är de viktigaste frågorna i ditt liv just nu?
- Betraktar du dig själv som en intiutiv person?
- På vilka sätt tar du emot intuitiv vägledning?

Tänk inte, bara skriv. När du med tiden får en djupare förståelse över vad intuition är och du lär dig uppärksamma insikterna när de kommer, lär du dig samtidigt att använda intiutionen som ett pålitligt verktyg. Det kommer hjälpa dig att skapa det liv du älskar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0